Efter succén i första omgången var det tyvärr stopp i andra omgången för Mikael Ymer. Nicolas Jarry från Chile, 64:a på ATP-rankingen, vann med 7-5, 6-3.

– Jag kom inte upp i samma nivå som i första matchen. Inför matchen pratade vi om att jag skulle spela mitt spel och att gå fram på returerna och jag tycker att jag returnerade bra i dag. Jag är inte besviken med mitt spel, för jag tycker att jag spelade helt okej. Det som inte fungerade i dag var förstaserven. Mot en sådan spelare blir det svårt om inte serven funderar och jag var förvånad hur bra han returnerade. Han fick utrymme och jag fick springa. Jag kände under matchens gång att det skulle mycket till för att det skulle gå min väg, säger Mikael Ymer som närmast åker till Finland för spel i Tammerfors Challenger.

– Därefter blir det lite ATP-kval och så kommer jag nog att spela i Kitzbühel och försöka komma in i kvalet i Cincinnati och sen US Open. Sedan spelar jag nog New Haven och därefter är det Davis Cup i Stockholm innan det blir asien.

Efter uttåget i singeln i Swedish Open väntade dubbel med brorsan Elias Ymer. De har en ATP-titel i dubbel tillsammans sedan tidigare, i Stockholm Open.

Mikael Ymer och Elias Ymer är utslagna i dubbeln. På torsdagen spelar Elias igen, mot Joao Sousa från Portugal i andra omgången.
Foto: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån

André Göransson och Markus Eriksson stod för motståndet. Det var länge sedan de spelade ihop, men det märktes inte i matchen som spelades inför en fullsatt bana 1 i Båstad.

25-årige André Göransson är på plats 131 på dubbelrankingen. Han var förvånad att det var så mycket folk.

– Vi använde det till vår fördel. Det är grymt kul att vara här igen, jag har ju inte varit hemma alls i år. Här i Båstad har man växt upp och spelat varje sommar. Det är favoritstället, säger André Göransson.

De fick dock ge sig i första set där Elias och Mikael Ymer vann med 7-5. I andra blev det omvända siffror och när det gick till matchtiebreak så var paret Göransson/Eriksson det starkare dubbelparet på banan och kunde vinna med 10-6.

– Det var en riktigt bra match och det är underbart att vinna med tanke på att vi också hade matchbollar emot oss. För egen del behövde jag verkligen den här segern. Det är lite plåster på såren från förlusten i singelkvalet. Vi vill gå hela vägen nu, säger Markus Eriksson.

Se matchbilder och intervju här:

 

Lottning singel

Lottning dubbel