Två succéartade svenska ITF-tävlingar på juniortouren är avgjorda. Linus Carlsson Halldin tog guld i SALK Open (J3) och silver i Malmö (J4) och Klara Milicevic vann guld i dubbel i SALK Open. 

Linus Carlsson Halldin kan se tillbaka på ett par framgångsrika veckor. Först blev det guld i SALK Opens ITF-tävling och den gångna helgen blev det silver i nästa ITF-tävling i Malmö.
– Jag tyckte det stämde bra för mig i båda tävlingarna. Det har varit mycket tävlande på ITF-touren sedan i somras. När jag kom hem tränade jag hårt i 1,5 månad. Jag tog silver i Trollbäcken så jag kände att jag hade bra form när jag gick in i SALK Open, men jag kan inte säga att jag hade några jätteförväntningar på att vinna. Jag lyckades vara stabil både i tävlingarna i Stockholm och i Malmö, säger Linus.

Linus Carlsson Halldin ser fram emot sista året som junior. Foto: KLTK

I SALK Open, där han har en kvartsfinal sedan tidigare, blev det den här gången finalseger mot Maks Kasnikowski från Polen med 7-6, 6-1.
Linus imponerade även i Malmö. Han slog Isac Strömberg (Åkersberga TK) i semifinalen med 6-2, 3-6, 6-2 och tog sig till final där han dock föll mot belgaren Gilles Arnaud Bailly med 1-6, 7-5, 6-4.
– På pappret skulle jag kanske vunnit och jag kände att det inte skulle vara några problem. Men han gjorde en bra match och jag gjorde en som jag måste glömma ganska snabbt. Men jag är nöjd även med Malmö för jag spelade bra ända till finalen.

Linus Carlsson Halldin och Gilles Arnaud Bailly. Foto: Fair Play TK

Han fyller 18 år i april och har ett år kvar som junior. I skrivande stund studerar han privatjuridik inför kommande tentor på ekonomiprogrammet.
– Jag hoppas på att bli tennisspelare, men samtidigt måste man ha en utbildning. Jag har ett år kvar. Hur jag gör med min tennis, om det blir college eller inte, det får jag ta senare när den tiden kommer.

Det var i Täby TK som den unga tenniskarriären tog fart på allvar. Där tränade även brorsan och de hade Owe Stenvall som tränare under två år. Därefter blev det två-tre år i Näsbyparks TK med tränare Björn Sahlin & Co då han behövde resa mer för att tävla.

Linus Carlsson Halldin omgärdad av från vänsterJohan Forsbring (fystränare och Fysio), Magnus Ennerberg (tränare), Rickard Billing (tränare) och Johan Plate (mental coach) efter triumfen i SALK Open.

Inför förra året gick han över till KLTK:s akademi och här spelar han med en handfull jämnåriga under Magnus Ennerbergs och Rickard Billings ledning.
– Det funkar jättebra. Inför den här året har vi inte satt upp några specifika mål, men det hade varit stort att spela en Junior-Grand Slam. Men man ska inte ha alltför resultatinriktade mål, då kan det lätt bli spänt. Jag vill och jag tycker att jag bör kunna mäta mig med de som ligger på Topp 100, säger Linus som för tillfället är på plats 120 bland juniorer i världen. 

Tilde Strömquist och Ariana Geerlings. Foto: Fair Play TK

Klara Milicevic vann dubbelturneringen i SALK Open tillsammans med polskan Weronika Baszak. De slog ett Schweiz-engelskt par med 7-6(5), 4-6, 10-6. Dessutom var Måns Dahlbergs (Påvelund) i final i dubbel i pojkklassen.

I Malmötävlingen blev det guld för Isac Strömberg (Åkersberga) och Alexander Watanabe Eriksson (KLTK) mot ett polskt par efter seger med 6-4, 4-6, 10-5 i dubbeln där Linus Carlsson Halldin och Timothy Carlsson Seger (KLTK) tog sig till semifinal.
Tilde Strömquist (Sundsvalls TK) vann mot Olivia Malm (Helsingborgs TK) i semifinalen i flickklassen men föll mot Ariana Geerlings i finalen med 3-6, 6-1, 2-6.
Izabelle Persson (TK Saab) gick tillfinal i dubbel!