Gustav Hansson tog på söndagen hem segern i $15 000-tävlingen på Saltsjöbadens tenniscenter i Ystad och därmed den fjärde singeltiteln totalt i karriären.

Gustav Hansson inledde med seger mot Carl Söderlund (2-6, 6-3, 7-5) och därefter mot Francisco Comesana från Argentina (6-4, 6-4). I kvartsfinalen väntade tufft motstånd i form av Markus Eriksson. Efter förlust med 3-6 i första, så vände Gustav och vann med 7-6, 6-3.

– Det var väldigt bra matcher mot ”Calle” och ”Mackan” och ett kvitto på att jag kan slå de bästa på den här nivån.

Det skulle bli tre set även i semifinalen mot argentinaren Jean Manuel Cerundolo där Gustav åter vände underläge till seger med 4-6, 6-1, 6-0.

– Jag var seg i starten under hela turneringen. I finalen var det andra förhållanden med mycket blåst, men jag jobbade mig in i matchen och när jag fick grepp på bollen så kändes det bra.

I finalen mötte han August Holmgren, Danmark som är hemma från collegespel i USA under sommaren. Gustav vann i två raka: 7-6, 6-1.

– När jag fick första set så kändes det att jag skulle ta det, bara jag var med från början i andra set. Det flöt på bra och det var så klart riktigt skönt att vinna.

24-åringen har sin tennisuppväxt i Karlskrona men har de senaste åren tränat och tävlat för Fair Play TK i Malmö parallellt med ligaspel i Tyskland.
Segern i Ystad var inte den första, men den betyder mycket i den fortsatta karriären.

– Jag har inte tävlat så mycket, men de tävlingar jag spelat har varit okej. Jag spelade någon feature innan denna och även några sommartourtävlingar och ligamatcher i Tyskland, säger Gustav och fortsätter:

– Jag ser inte titeln i Ystad som större än någon annan ITF-titel jag vunnit tidigare, men absolut den största i sommar. Skillnaden nu är att jag slår bättre spelare än tidigare. Formen känns riktigt bra och det är skönt att kunna prestera så här bra.

Vad har du utvecklat den senaste tiden?

– Jag servar bättre och tyngre, jag har även utvecklat mitt aggressiva spel och ligger på mer.

Vad händer nu?

– Jag hoppas kunna spela ytterligare någon tävling inom de närmaste veckorna, eventuellt i Tunisien. Sen ska jag vara hemma någon vecka innan de svenska tävlingarna drar igång i september.

Karl Friberg och Sam Taylor vann dubbeln efter finalseger mot Markus Eriksson och Simon Freund med 6-7(4), 7-5, 10-4.

Se resultat från Ystad här!