I helgen avgjordes Dubbel-SM i Strandbjörkshallen i Växjö.
Herrfinalen blev en ren Växjöhistoria där Robin Thour och Daniel Svensson tog första set, men där Johan Finnhult och Pontus Norberg tog hem det andra med 6-3. I det avgörande matchtiebreaket var oseedade paret Finnhult/Norberg starkast och vann med 10-4.

– Det var väldigt roligt att spela inför hemmapubliken och tillsammans med Pontus. Jag tycker vi spelade överraskande bra hela turneringen och är särskilt nöjd med de två vinsterna idag. Kul med mitt första SM-guld, Pontus har ju redan några sedan innan, säger Johan Finnhult till Växjö TS hemsida.
Bronset gick till kusinerna Adam/Tim Heinonen och Jonathan Backman/Hampus Johansson.

I damklassen var Caijsa Hennemann och Victoria Carlsten förstaseedade och var överlägsna i gruppspelet där duon vann med 6-0 6-0 i första matchen och 6-2 6-2 i den andra. I semifinalen mot oseedade paret Victoria Pahlett och Ellen Allgurin blev det seger 7-5, 6-4.

I finalen möttes de två högst seedade paren. Hennemann/Carlsten ställdes mot andraseedade Malm/Vilén. De förstnämnda var något starkare och vann med 6-3 6-3.
Ellen Allgurin/Victoria Palett och Klara Nelander/Emilia Valentinsson var semifinalister och tog alltså bronset i damdubbeln.

Det blev en lyckad tävling konstaterar tävlingsledare Emil Holmgren.

– Det har varit en väldigt rolig tävling med bra stämning mellan spelarna. Det är ett bra format tycker jag med allt gruppspel på lördagen och sedan slutspel idag (söndag). Fantastiskt roligt med så många VTS-framgångar också, det bådar gott inför höstens seriespel, säger klubbchefen och tävlingsledaren Emil Holmgren.

Mer info om tävlingen här!