Svenska Tennisförbundet och Head har slutit ett samarbetsavtal som sträcker sig 3,5 år framåt, med start den 1 september. 

– Det är jätteroligt att vi lyckats nå fram till det här avtalet. Head är en kvalitetsprodukt som jag vet att många älskar, säger Christer Sjöö, Generalsekreterare på Svenska Tennisförbundet.

Magnus Gustafsson är en av de stora i den svenska tennishistorien och har bland annat rekordet som den meste vinnaren i Swedish Open i Båstad (fyra titlar). Han är huvudägare i det göteborgsbaserade företaget GSL som har Head som ett av flera varumärken. Han driver företaget tillsammans med sin bror Anders Gustafsson och med Stefan Svensson och Niklas Lybner i personalstyrkan.

GSL:s engagemang i svensk tennis går flera år tillbaka med satsningar på både enskilda svenska spelare och olika projekt som gynnar svensk tennis.

– Vi är jättestolta att vara racketleverantör till Svenska Tennisförbundet och det känns fantastiskt att få vara med på resan när det gäller utvecklingen av svensk tennis. Personligen är detta viktigt för mig, för jag vill hjälpa svensk tennis så mycket som möjligt i strävan efter att så många som möjligt ska spela tennis, säger Magnus Gustafsson.

Att Head är ny racketpartner kommer synas bland annat i landslagsverksamheten, men också i exempelvis ”Tennis på Gatan”, som är tennisförbundets största rekryteringsprojekt.

– Speciellt roligt är det ju att vi får samarbeta med Magnus Gustafsson som redan är involverad i bland annat satsningen ”Framför för fler i rörelse” som vi har tillsammans med Riksidrottsförbundet och Svenska Spel, säger Christer Sjöö avslutningsvis.

Bilden ovan: Mattias Arvidsson, Jonas Svensson, Magnus Gustafsson, Maria Strandlund, Christer Sjöö och Fredrik Hörnell. Foto: Torbjörn Dencker