Påvelunds TBK följde upp damlagets succé från lördagen med en lika historisk seger i första elitseriematchen för klubbens herrar.
Efter vinsten i dubbeln gick tredjesingeln till tre set där Henrik Bladelius till slut kunde vinna med 11-9 i matchtiebreak mot Markus Bolin.
De två efterföljande singlarna vann Måns Dahlberg och Arslan Temirhanov i två set och 4-0-segern var ett faktum för Påvelunds TBK.

Foto: Patrick Bengtsson @patrickbengtssonfotograf (instagram)

Salk tog emot Fair Play TK och det var stjärntätt på banorna med bland andra Elias Ymer i hemmalaget och Dragos Madaras, Viktor Durasovic och Filip Bergevi hos gästerna.
Filip Bergevi och Christian Sigsgaard vann dubbeln mot Elias Ymer och Lorenzo Bresciani. Olle Wallin och Viktor Durasovic vann i två set för sitt Fair Play som föll i förstasingeln där Mirza Basic slog Dragos Madaras med 4-6, 6-0, 10-6.
Fair Play TK har fått den start man önskat sig med två raka vinster i jakten på försvarat guld.
– Det är alltid viktigt med en bra start och det fick vi. Härligt att serien är igång. En mycket bra dubbel av Filip och Christian mot tufft motstånd. De behöll fokus och avslutade matchen väldigt starkt, säger Fair Plays coach David Ekerot till klubbens hemsida.

I grupp B var det stockholmsderby mellan KLTK och Solna TK samtidigt som GLTK tog emot nykomlingen MIK Tennis.
Det var hög klass i elitseriepremiären överlag. KLTK kom till spel med bland andra Leo Borg och Sebastian Eriksson och Solna TK med Karl Friberg och Jonathan Mridha.
Dubbeln blev jämn där Morgan Johansson och Hannibal Borg vann mot Erik Grevelius och Alexander Watanabe Eriksson med 7-6, 3-6, 11-9.
2-0 till Solna TK efter att Filip Prpic vunnit mot Axel Bergdahl. Efter pausen vann Jonathan Mridha mot Sebastian Eriksson i två set innan Leo Borg kunde reducera för KLTK genom seger i en tät match mot Karl Friberg som avgjordes i matchtiebreak (10-8).

I Göteborg var stämningen som vanligt hög på läktarplats. Precis som i Stockholm tog hemmalaget en 3-0-ledning och fick med sig en reducering i förstasingeln där Lucas Renard vann Markus Eriksson i en jämn match som slutade 10-8 i matchtiebreak till Renard. Nicklas Timfjord och John Hallquist Lithen vann singlarna i två set för GLTK.

Grupp A

Påvelunds TBK – Upsala TK 4-0
Salk – Fair Play TK 1-3

Grupp B

GLTK – MIK Tennis 3-1
KLTK – Solna TK 1-3