Helsingborgs TK är en av klubbarna som kommer närvara vid Elitmötet i Stockholm inom kort. I inslaget möter vi klubbchefen Marcus Lindberg som är en av 30-talet deltagare på plats.
– Långsiktigt hoppas jag att mötet mynnar ut i att vi hittar en svensk väg framåt. Det kommer nog att finnas många idéer kring detta. Jag tycker det är bra att träffas och enas om en väg så att alla inte drar åt olika håll, för vi måste göra detta tillsammans. Klubbar, regioner och landslag måste ha klara och tydliga roller, säger Lindberg och utvecklar sina tankar om ett samarbete mellan olika aktörer i klippet ovan.

Marcus Lindberg, klubbchef i Helsingborgs Tennisklubb. 

Helsingborgs TK är en av klubbarna som varit framgångsrika på juniorsidan de senaste åren. Marcus Lindberg menar att klubben vill vara ”Sverigeledande”. 
– Då tänker jag på hela verksamheten med spelutveckling röd, orange, grön hela vägen upp till elitspelarna. Jag tycker delvis att vi når upp till ambitionen, även om vi just nu inte har spjutspetsarna i de olika landslagen. Däremot har vi spelare i varje åldersklass 13 till 18 år.

Marcus Lindberg har varit tennistränare i cirka 30 år. Han kan inte blunda för att statusen på svensk elittennis var högre för ett par decennier sedan.
– Det har varit snudd på oförskämda rubriker i pressen på sistone, men man får ändå titta på att vi tar fram ganska bra spelare på ungdomssidan i Sverige. Vi har alltid haft bra ungdomsspelare, men det brister lite när det gäller att få dem att satsa fullt ut på sin tennis högre upp i åldern. Det är kanske sådant vi ska diskutera på elitmötet. Ekonomi och samarbete är nycklar, säger Lindberg och tillägger:
– Vi bör börja längre ner och komma ut med många spelare på Tennis Europe 12 och ha samarbeten kring 14-åringarna så fler kommer ut och tävlar. Alla behöver inte ha med sina tränare, utan här kan regionerna ta ett större ansvar. Som nu med Tennis Stockholm som åker med ganska stora trupper på Tennis Europe-tävlingar.