Mattias Arvidsson är gäst i tredje avsnittet av Svenska Tennispodden som landar i Helsingborg. Det blir ett intressant samtal om var svensk tennis är på väg.

Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson är gäst i Svenska Tennispodden den här gången. Frågorna är många och när det gäller var svensk tennis är på väg, säger han:

– Det känns som att vi är på gång och det är en mer vi-känsla mellan klubbar, förbund, akademier… Det är inte så stor prestige och det är viktigt om vi ska komma vidare. Det finns inte ”min spelare” och ”din spelare” och det handlar inte om klubb utan Tennissverige. Vissa spelar har sin bas i Barcelona, andra kan ha den i Stockholm, en tredje kan ha den i Malmö. Man måste titta på ett bra alternativ till varje individ, men jag tror att det är viktigt med kontinuitet för det bygger också upp en trygghet. Om det går tufft så ska man ha något att luta sig emot och det ser man inte minst på en spelare som Rebecca Peterson som jobbat länge med sin pappa och det teamet.

I tredje avsnittet av Svenska Tennispodden kommer vi också in på danska jättetalangen Clara Tausen som Mattias Arvidsson har full koll på eftersom de jobbat ihop i Helsingborgs TK. Hon är en av världens bästa tennisjuniorer och fick nyligen ett wild card till WTA 125-tävlingen i Båstad i juli.

– Det är skoj att hon kommer spela i Båstad och det blir säkert många danskar där. Jag har sett henne under året och även under Fed Cup där hon var riktigt bra och kom som färsk Grand Slam-vinnare i Australien. Jag tror att hon har något riktigt stort på gång.

Det var ett stickspår. Övriga 99,9 procent av podden handlar om svensk tennis. Ett självklart ämne är Johanna Larsson som Mattias tränade och som han åkte med på WTA-touren under många år. Hon är som första svenska klar för semifinal i Franska Öppna och Mattias ger sin syn på insatsen men även på de svenska spelarna i stort.

– Det är en jättebra prestation av Mikael Ymer i sin första Grand Slam. Vi måste ta bort stressen och ge honom lugn, för det kommer inte dröja lång tid förrän han är topp 100. När det gäller Johanna kommer hon från ett lite tuffare år, men kommer till Franska Öppna och driver på och ser pigg ut och fortsätter hon så här så är hon tillbaka på topp 100 inom kort. När det gäller Rebecca så är jag jätteimponerad. Hennes forehand är ett världsslag och serven har hon utvecklat jättemycket.

Vi kommer in på Mirjam Björklund, Cornelia Lister och Caijsa Hennemann där den senare just nu spelar flicksingeln i Paris.
Mattias Arvidsson samlar många av de unga svenskorna till flera landslagsläger i samband med de svenska internationella turneringarna, närmast inför Ystad, Båstad och Djursholm. Svenska Tennisförbundet arrangerar drygt 20 internationella tävlingar om året där unga svenska spelare får möjlighet att ro hem sina första poäng och Mattias pratar om betydelsen och att de svenska tjejerna måste ta chansen.

Se programmet här:

 

Lyssna:

Spotify

soundcloud