Det svenska damlandslaget har laddat i Oeiras i Portugal under helgen inför gruppspelet i Billie Jean King Cup (Europa/Afrika zongrupp 1) som startar på måndagen.
På söndagen lottades de tre grupperna och Sverige hamnade i samma grupp som Serbien, Grekland och Norge.
– Det är en tuff grupp, men det är alla tre grupper. Vi behöver spela bra tennis för att ta oss vidare. Det finns bra möjligheter. Norge slog vi förra året och Serbien har vi goda minen från. Den energin ska vi ta med oss in i detta gruppspelet. Nu är vi i Portugal med nya förutsättningar och vi vet att vi måste prestera bra för att vinna alla matcher i gruppen, säger BJKC-kapten Johanna Larsson.

Sverige lag består av Kajsa Rinaldo Persson (Ystads TK), Jacqueline Cabaj Awad (Helsingborgs TK), Caijsa Hennemann (KLTK) och debutanterna Nellie Taraba Wallberg (Påvelunds TBK) och Lea Nilsson (SALK).
– Det ska bli jätteroligt! Det är första gången i landslaget som senior för mig. Jag är redo för att spela, men det är Johannas beslut. Det kommer bli bra i vilket fall som helst, säger Nellie.
– Jag hade just kommit hem från Thailand när jag fick beskedet att jag kom med. Jag blev så klart jätteglad. I laget känner jag Nellie sedan tidigare och har träffat de andra även om jag inte känner de så jättebra, men det kommer jag ju göra de här dagarna, säger Lea.

Caijsa Hennemann är i fin form och ser fram emot ännu ett uppdrag i blågult:
– Det är bästa veckan på året! Jag är jättetaggad och längtar ju hela tiden efter den här veckan. Så fort den är över så längtar jag till nästa BJKC-vecka. Det blir kul att träffa laget igen, spela tillsammans, heja på varandra och kämpa mycket varje dag. Det är verkligen det bästa jag vet.

Sverige inleder mot Grekland på måndagen.
– Grekland sticker ut med Maria Sakkari i spetsen – om hon nu kommer. Även om hon inte skulle dyka upp så har de bra spelare i övrigt. Vi ska ha ödmjukhet och ha respekten, men inte vara rädda. Vi har också bra spelare. Ska de andra slå oss så måste de spela bra tennis. Vi ska komma in på banan med huvudet högt och raka i ryggen så får vi se hur långt det räcker, säger Johanna Larsson och avslutar:
– Vi har gjort våra förberedelse så bra vi kan och spelat in oss på banorna. Nu känns det som att tjejerna börjar bli redo och längtar till matchstart. Energin finns där, målsättningen är hög och vi vill ha en ny play off-match.