Nu är det klart vilka Sverige får möta i Fed Cup i Group 1 i februari. 
– Det ska bli en härlig utmaning, säger svenske Fed Cup-kaptenen Mattias Arvidsson. 

I början av februari spelar det svenska Fed Cup-laget gruppspel i BNP Paribas Europe/Africa Zone Group I. Spelplatsen är Luxemburg där Sverige har lottats i samma grupp som Serbien, Polen, Turkiet, Slovenien och värdnationen Luxemburg. När gruppspelet närmar sig, så delas de sex lagen upp i två grupper med tre nationer i vardera grupp.
– Jag känner att Luxemburg är en bra plats att spela på, det är en relativt kort resa, ett bra land där det är ordning och reda och banorna där vi ska spela är bra. Det känns definitivt bra på förhand, säger Mattias Arvidsson och kommer in på några lagen som Sverige ska möta:
– Av lagen vi kan få möta så ser jag Polen som väldigt starka med två topp 60-spelare i singel. Polen är ett land som verkligen är på frammarsch igen och som blir tuffa att möta. Slovenien har haft lite problem att få med alla sina spelare tidigare, men om de får det så är det varningsflagg för dem.

Samtidigt spelas en parallell tävling i Estland med ytterligare sju lag som också har chansen att nå en kvalplats till World Group.
– I Fed Cup måste man pricka rätt med formen och man måste ha lite tur för att vinna de här matcherna. Jag tycker att vi förra året (i Polen) gjorde ett väldigt bra Fed Cup där vi vann tre matcher efter starka insatser och där vi tyvärr föll på mållinjen mot Ryssland, säger Mattias och avslutar:
– Det här ska bli en härlig utmaning och eftersom jag bott i Luxemburg i tre år vet jag att det finns många svenskar där. Förhoppningen är att många av dem kommer och hejar så att våra tjejer får ett extra stöd på plats och att vi kan ta steg mot nya höjder.

Se mer info om Fed Cup här!