Det svenska P14-laget övertygar under pågående ITF World Junior Tennis Finals i Tjeckien där de bäst nationerna i världen gör upp om VM-titeln.
Sverige är för första gången sedan 1996 klart för kvartsfinal där de möter femteseedade Ryssland på torsdagen. 

På ITF:s (Internationella Tennisförbundet) hemsida uppmärksammas det svenska men även det finska lagets framfart. Sveriges P14-kapten Christian Samuelsson säger:
”Det har varit en bra vecka hittills. Vi hade en tuff lottning med många svåra tennisnationer som Spanien, Italien och Colombia, så vi är verkligen nöjda med att nå kvartsfinalen. Jag har verkligen varit imponerad av killarna den här veckan och extra nöjd med deras positiva energi, även de spelare som inte spelar har stöttat övriga”, säger Christian och fortsätter:

”Det här är mycket bra för nordisk tennis som inte har varit så bra de senaste 10-15 åren, men nu är den på frammarsch med Casper Ruud, Emil Ruusuvuori och bröderna Ymer. Detta är också ett mycket bra tecken med två länder som gör det så bra under 14-årsåldern, det betyder att vi har en bra framtid tror jag”.

Det svenska laget består av Patrik Munkhammar (Nynäshamns TK), William Rejchtman Vinciguerra (Malmö TK) och Ludvig Hede (Särö LTK). 

Sverige slutade tvåa i gruppen efter en knapp förlust mot förstaseedade Italien och därefter vinster mot sjundeseedade Colombia och senast mot Spanien på tisdagen.
Nu väntar femteseedade Ryssland i torsdagens kvartsfinal.