De svenska toppjuniorerna är inne i en intensiv tävlingsperiod. Nu är det dags för Summer Cups för de svenska 16- och 18-åringarna. Samtidigt har Individuella EM för 14- och 18-åringarna precis avslutats och Ungdoms-OS har dragit igång.
– Det ska bli intressant att följa våra 16- och 18-årslag i jakten på medaljer. Summer cups är juniorversionen av Billie Jean King Cup och Davis Cup. Flera av spelarna kommer framöver knacka på dörren till våra seniorlandslag, så det här är ett steg i processen mot det målet, säger Jonas Svensson, förbundskapten Junior.

I inslaget ovan möter ni William Rejchtman Vinciguerra som ser fram emot ännu ett landslagsäventyr. När det begav sig förra gången mötte han den tjeckiske ettan och vann. Den gången räckte det dock inte till finalspel.
– Vi får hoppas att vi går vidare till de stora finalerna den här gången. När vi mötte Tjeckien förra året kan det ha varit min bästa match i mitt liv. Laget som vi ställer upp med i år har mycket passion, energi och laganda. Jag räknar starkt med att vi går vidare, då vi är en av favoriterna, säger William.

Bella Bergkvist Larsson under sin match I Nordea Open I Båstad. Foto: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån

Bella Bergkvist Larsson har haft en intensiv tävlingssommar med bland annat spel i Swedish Ladies i Ystad, Nordea Open och så Individuella EM den senaste veckan. Nu handlar det om Summer Cups (Lag-EM) där hon, Tilda Hessleryd och Isabella Svahn – alla ett år unga – ska försöka ta sig till slutspel.
– Mina tankar inför Lag-EM är att vi har goda chanser. Vi åker dit med ett bra lag som alla kan spela på hög nivå. Vi alla tre har även spelat många dubblar med varandra, så förhoppningsvis har vi goda chanser att kamma hem de ”avgörande dubblarna” om det blir några. Jag tror att vi kan peppa varandra på ett bra sätt och vinna många matcher på det. Jag tror att vi alla har höga förväntningar, trots att vi är ett år unga, och ska så klart göra vårt yttersta för att nå de målen vi vill uppnå under veckan, säger Bella Bergkvist Larsson. 

De svenska lagen i Summer Cups

F16
Nellie Taraba Wallberg (Påvelunds TBK), Lea Nilsson (Salk) och Tiana Tian Deng (Salk).
Coach: Ulf Petterson
Spelort: Nancy, Frankrike
Mer info

P16 
Ludvig Hede (Särö LTK), William Rejchtman Vinciguerra (Fair Play TK) och Patrik Munkhammar (Nynäshamns TK).
Coach: Christian Samuelsson
Spelort: 
Liberec, Tjeckien
Mer info

F18
Bella Bergkvist Larsson (Helsingborgs TK), Tilda Hessleryd (Helsingborgs TK) och Isabella Svahn (KLTK).
Coach: Heikki Raevaara.
Spelort: Arad, Rumänien
Mer info 

P18
Kevin Edengren (Älta TK), Sebastian Eriksson (KLTK) och Max Dahlin (Påvelunds TBK).
Coach: Jonas Svensson.
Spelort: 
Vichy, Frankrike
Mer info