Efter ett litet uppehåll är det åter dags för Vintertouren. Ulf Pettersson, klubbchef i arrangörsklubben ATL Lund ser fram emot tävlingen den här helgen – trots de rådande omständigheterna med pandemin.
– Förberedelserna för tävlingen är som de brukar. Det verkliga testet är när tävlingen väl startar. Eftersom vi bara tillåter spelare i hallen, så hoppas vi att alla har tagit del av informationen inför tävlingen och följer restriktionerna.

Hemmahoppet Saba Nanobashvili. Foto: Henrik Sandell

I dag, fredag, startar tävlingen i Victoriastadion i Lund med kvalspel. Bland herrspelarna är Linus Carlsson Halldin, KLTK, toppseedad och bland damerna Julia Lövqvist, Upsala TK.
Intresset för att spela ATL Euro Finans Vintertour har varit stort.
– Startfältet är bra men det saknas många högt rankade spelare som anmält sig men som inte signat in. Det är ovanligt många som anmält sig och signat in, vilket är ett tidens tecken på att det saknas tävlingar, säger Ulf Pettersson och fortsätter:
– Vi tycker det är viktigt att vi ställer upp och arrangerar Vintertouren för att det skall bli fler tävlingstillfällen. Normalt är det också intressant för våra medlemmar, framförallt de yngre, att kunna se bra tennis live.