Nu startar Svenska Tennisförbundet initiativet Tennishjärta. Syftet är att visa att tennis är en rolig, utvecklande och hälsofrämjande idrott för alla. Vi vill inspirera framtida utövare till att vilja slå sina första slag och få nuvarande utövare att känna sig stolta över att vara del av tennisfamiljen.
Från och med nu kommer Tennishjärta att synas i olika former i Svenska Tennisförbundets digitala kanaler, där en rad personer vittnar om vad tennisen betytt och betyder för dem.

Samtidigt inleder SvTF ett tvåårigt samarbete med Hjärt-Lungfonden där Tennissverige går samman för att samla in pengar till forskning för ett längre och friskare liv. Målet är att klubbar över hela Sverige ska bidra till att samla in 500 000 kronor till forskningen under den här perioden.
– Tillsammans med Hjärt-Lungfonden synliggör vi tennis både som idrott och dess fördelar. Samtidigt kommer de pengar vi tillsammans med tennissverige samlar in till Hjärt-Lungfonden till användning för forskning för att fler ska få ett långt och friskt liv, säger Svenska Tennisförbundets generalsekreterare Christer Sjöö.

Kristina Sparreljung, generalsekreterare på Hjärt-Lungfonden:
– Hjärt-kärlsjukdom är den vanligaste dödsorsaken i Sverige i dag och omkring två miljoner svenskar är drabbade. Att motionera regelbundet och hålla sig i form leder till ett långt och friskt liv. Forskning har visat att tennis är en bra motionsform för ett längre liv och vi är glada för att kunna inleda ett samarbete som både bidrar till mer forskning och fysisk aktivitet.

Mer information:

Svenska Tennisförbundet

Hjärt-Lungfonden