I höstas drabbades IS Göta i Helsingborg av en brand som ödelade hela tennishallen. En mardrömssituation för en klubb med hundratals ungdomar i träning. För Peter Johnson, veteran och trotjänare i klubben, förändrades tillvaron över en natt.
– Initialt var det en chock, helt klart. Det blir känslosamt när man har varit någonstans så länge. Men vi kom rätt så snart igång med att prata om lösningar. Mindre än en vecka efter att det brann kunde vi erbjuda någon form av träning till alla våra ungdomar. Det kändes väldigt bra.

Under våren kommer Peter att vikariera på riksidrottsgymnasiet i Båstad. För Johanna Larsson väntar föräldraledighet.
– Vi lider med IS Göta och önskar klubben all medgång i deras svåra situation. Samtidigt är jag otroligt glad att vi tillsammans har kunnat hitta den här lösningen för Peter och för gymnasieverksamheten i Båstad, säger Niklas Fjeldstad, SvTF och fortsätter:
– Peter har en enorm erfarenhet av juniortennis och har tränat en lång rad SM-vinnare, varav några har nått långt även internationellt. Han är trots det med sin ödmjuka och lågmälda stil något av en doldis inom tennisen. Han blir ett perfekt tillskott i verksamheten under Johanna Larssons ledighet.

Peter Johnson ser fram emot uppgiften.
– Det ska bli jätteintressant och kul, jag ser fram emot det med spänd förväntan.

Adrian Prpic är klubbchef på IS Göta och ser positivt på upplägget.
– Peter är ”Mr. Göta” och har varit här i 30 år. Han är otroligt viktig för föreningen. Men i detta läget funkar det att låna ut honom till gymnasiet i Båstad, det blir en bra lösning för alla. Göta har idag ungefär en halverad verksamhet men vi andas och lever och blickar framåt både på kort sikt och lång sikt. Vi gör allt för att skynda på bygget med en ny hall. Vi siktar på hösten 2023, och vill gärna bygga större om det går.