Det blev succé för Tilda Hessleryd, Helsingborgs TK och Max Dahlin, Påvelunds TBK i ITF J3-tävlingen i franska Saint-Gregoire.
Efter en tuff semifinal mot hemmaspelaren Alice Battesti, där Tilda vann med 3-6, 7-6(5), 6-2, ställdes hon mot ännu en fransyska i finalen. Även andraseedade Lea Bathellier fick se sig besegrad av helsingborgsspelaren som vann med 6-2, 7-5.
– Jag var stark nästan hela vägen tyckte jag. Jag vann första set och tog snabbt ledningen i andra. Jag tappade dock lite, men lyckades ta igen och vinna andra set också, säger Tilda Hessleryd och fortsätter:
– Arrangemanget var mycket bra. Det var mycket grejer som hände och man märkte att de verkligen gick in för det, vilket kändes bra. Det var lite svårspelat i börjat men jag tyckte jag gjorde en bra genomförd tävling och var fokuserad på att vinna från början. 

Max Dahlin (till vänster på bilden) var förstaseedad i pojkklassen och tog sig till final utan setförlust. I finalen slog han fransmannen Lucas Marionneau med 6-4, 6-4.
– Singelfinalen var bra från min sida, spelet var stabilt, jag höll min serve igenom hela matchen och breakade en gång vardera seten. Jag värderar denna titel ganska högt och det är min andra Grade 3-titel, så är nöjd med min prestation, säger Max Dahlin.

För Tilda Hessleryd var titeln en milstolpe i den ännu så länge unga karriären.
– Detta är absolut en av de största händelserna i min karriär hittills, om inte den största, så jag är såklart jätteglad att jag lyckades vinna titeln.

Bella Bergkvist Larsson, Helsingborgs TK, gick till kvartsfinal i samma tävling. Där fick hon ge sig mot en fransk spelare i tre set.

Elitserien stundar för spelarna som alla går på Riksidrottsgymnasiet i Båstad till vardags. Max Dahlin, som bytt Ullevi TK mot Påvelunds TBK har hemmapremiär mot Upsala TK på söndag.
För Tilda, Bella och Helsingborgs TK väntar Fair Play TK på bortaplan på lördag.
– Jag är väldigt taggad på elitserien och jag tror alla i laget är det också. Vi är ett ganska ungt lag men jag tror att vi har stora chanser och vi kommer ge allt, säger Tilda.