Jacqueline Cabaj Awad är en av flera svenska spelare som tävlar internationellt just nu. Hon lyckades kvala in till 25 000-dollarstävlingen i Moskva. Väl inne i huvudtävlingen slog hon sjundeseedade Tena Lukas (267:a på WTA:s ranking) från Kroatien med 7-6(4), 6-3.
– Jag är nöjd med min prestation i matcherna. Jag och mitt team har jobbat mycket med mitt tankesätt i matchsituationer som gjorde stor nytta. Jag har jobbat mycket med fysen som bidrog till att jag kände mig stark i alla matcher. Det är ett väldigt snabbt underlag här som jag trivdes att spela på. Jag har servat väldigt bra och spelat väldigt aggressivt samtidigt som jag rört mig bra i det defensiva spelet, säger Jacqueline, som för tillfället är rankad 601:a i världen.

I dag spelade ”Jackie” andra omgången. Där tog det tyvärr stopp efter 3-6, 4-6 mot Yuliya Hatouka (362 på WTA) från Belarus.
– Surt att förlora såklart, vi båda spelade ganska likadant där båda vill vara aggressiva. Jag blev ett break kort i båda seten. 

Smedslättenspelaren, som fyllde 25 år för en knapp månad sedan, har tidigare varit i tre kvartsfinaler på samma nivå av tävling. Alla tre gångerna under 2019; i Hong Kong, Goyang i Sydkorea och Hengyang i Kina. Hon har också spelat två  dubbelfinaler i Portugal 2019 och 2020.
Nu nådde hon andra omgången i ytterligare en ”25:a”.
– Formen är bra, men jag anser inte att den baseras på den senaste matchens eller veckans resultat. Jag tror att jobbar man hårt och målmedvetet så kommer resultaten som ett kvitto på det man har lagt ner under en längre tid. 

Hon hade med sin tränare på resan och sett till pandemin kände hon aldrig någon större oro.
– Jag och min coach Linus kände oss trygga. De tog tempen på oss varje dag innan man fick komma in på anläggningen och de var noga med munskydden på tävlingen.

Vad är ditt mål det här året?
– Mitt mål är att utvecklas och bli en bättre tennisspelare hela tiden under resans gång. Jag hoppas ta mig in på topp 400 i år och få fler bra resultat $25 000-tävlingarna, säger ”Jackie” som närmast åker Tunisien för spel i $15 000-tävlingen i Monastir.
– Sen får vi se hur planeringen blir efter det.