Johanna Larsson är klar för sin nionde huvudturnering i Australian Open.

Medan sverigeettorna Rebecca Peterson och Mikael Ymer tränar inför Australian Open, så har Johanna Larsson fått kvala för att ta sig in i huvudturneringen. På vägen fram till kvalfinalen natten till lördagen har hon slagit ut Urszula Radwanska och Mandy Minella. I natt blev det en ny seger, 7-5, 6-3 mot ryskan Varvara Grasjeva och ännu en match utan setförlust alltså.

Foto: Tim Mulgrew

– Jag tycker jag hade väldigt bra träff med racketen i dag, första ett och ett halvt set spelade jag väldigt stabilt. Trots att hon ledde med 5–3 i första så tycker jag att det var hon som spelade bättre och inte jag som spelade dåligt. Och sedan bara fortsatte jag spela hela tiden och så fick jag några misstag från henne som gjorde att jag kom in i matchen igen, säger Johanna i en intervju med TT.

I första omgången på måndagen ställs Johanna Larsson mot 95-rankade Paula Badosa från Spanien.
– För min del är det bara att fortsätta på den här linjen och förhoppningsvis kanske skruva upp spelet ytterligare lite grand, framförallt på min egen serve.

Rebecca Peterson, som också spelar på måndagen, möter 48-rankade Polona Hercog från Slovenien i första omgången. Seger där och det blir förmodligen mach mot världsettan, hemmaspelaren Ashleigh Barty.
Mikael Ymer möter i sin första match, på tisdagen, 92-rankade Yasutaka Uchiyama från Japan.

Dubbellottningen – med bland andra Robert Lindstedt och Cornelia Lister, är i skrivande stund inte gjord.