Eleverna på RIG Båstad (Riksidrottsgymnasiet) har två nya röster på tennisbanorna det här året. Det handlar om två ex-spelare med stor rutin – Johanna Larsson och Henrik Holm.
– Det är en fantastisk möjlighet att ha en tränare som nyligen spelat på den nivå jag själv siktar på att vara. ”Henke” är också en jättebra tränare, säger Alice Klinteby, ATL Lund, som är en av eleverna.

Strömstadskillen Hugo Rask, som numera tillhör Båstad TS, håller med:
– Johanna kommer med nya tankar eftersom hon nyss slutat på högsta nivå. Hon har bra saker att komma med i matchsituationer, säger han. 

Johanna Larsson trivs i sin nya roll. Här instruerar hon Alice Klinteby. Foto: Torbjörn Dencker

Johanna Larsson har inte legat på latsidan sedan hon la ner elitsatsningen som spelare. Hon är tränare på RIG men även i Helsingborg och är engagerad i styrelserna både i Svenska Tennisförbundet och i Helsingborgs TK. Dessutom är hon högaktuell i tv, i Mästarnas mästare.
– Första tiden här på RIG har varit riktigt rolig. Jag har själv gått här en gång i tiden så det känns som att cirkeln är sluten. Det är riktigt utmanande och man får försöka hålla igen för man har så många idéer man vill nå ut med på en gång, säger Johanna och fortsätter:
– Jag tror jag kan bidra med erfarenhet och vissa spelare har kanske mer respekt för en när man gjort resan själv. Jag tror mycket på positiv feedback och energi. Jag försöker se det bra i spelarna och betona det.

Niklas Rosengren och Jonas Svensson är kvar i tränarteamet sedan tidigare.
– Jag har jobbat här i fem år och vi har haft ett jättebra tränarteam med Jonas Svensson och Pontus Bergevi. När Pontus slutade så diskuterade vi hur vi skulle komplettera vårt tränarteam. Med den erfarenhet och att hon nyligen spelat är Johanna väldigt betydelsefull för oss. ”Henke” kör också med oss två dagar i veckan och han kommer också med stor erfarenhet och en go energi och engagemang, säger Niklas Rosengren, ansvarig på RIG Båstad.

Henrik Holm som har Drivan som sin dagliga arbetsplats trivs i sin nygamla roll.
– Jag kommer in som en ny röst och bra att få in Johanna. Jag tror att ungdomarna uppskattar det. Det är bra tempo på träningarna. 

Tillbaka till Niklas Rosengren som kan se tillbaka på ett speciellt år på tennisgymnasiet – även om träningarna har kunnat fortgå.
– Vi har haft turen att kunna bedriva verksamhet och träning hela tiden. Vår tennisträning är schemalagd som vilket ämne som helst under skoltid. Självklart har vi haft skarpa restriktioner att förhålla oss till och eleverna har hela tiden fått aktuell information om vad som gäller dag för dag. Det var under förra våren när läget var som värst som några elever fick hålla sig hemma. De tycker att det är skönt att vara tillbaka, det tycker vi ledare också. Det har varit en lång vinter, men vi håller humöret uppe och hoppas att vi snart kan börja tävla igen.