Det negativa: Johanna Larsson är ute i Wimbledondubbeln. Det positiva: Johanna Larsson spelar i Båstad.

Johanna Larsson är tyvärr utslagen i dubbeln i Wimbledon. ”Team Flipson” (Johanna Larsson och Kirsten Flipkens) förlorade mot Nadiia Kichenok och Abigail Spears med 3-6, 3-6 i andra omgången.

– I dag var det motståndarna som helt enkelt spelade för bra. De var etta på stort sett allt och vi hade svårt att bryta mönstret och stoppa tåget. Det var helt enkelt ”too good”, säger Johanna Larsson.

Förlusten innebär hemresa till Sverige – och Båstad – för Johanna Larsson, för i samma stund bekräftar hon att det blir spel i WTA125 i Båstad och därmed sätter det extra glans på damturneringen på hemmaplan.

– Ja, jag ska spela Båstad. Det kommer bli kul. Förhoppningsvis kan jag spela bra tennis och gå långt, hade varit härligt på hemma plan.
Säsongen i singeln har varit kämpig så jag tar de verkligen match för match.

Cornelia Lister får ett Wild Card till singeln i Båstad där hon också spelar dubbel. Foto: Bildbyrån

Johanna Larsson går in på sin ranking och behöver alltså inget Wild Card.
Det fjärde kortet går istället till Cornelia Lister, som också är ute i dubbeln i Wimbledon.

– Jag uppskattar WC:et till Båstad då det ger mig en chans att fortfarande göra en singelkarriär. Jag har en bra känsla och minnen från Båstad, så det ska bli grymt roligt att spela där igen, säger Cornelia Lister, som även spelar dubbel i Båstad tillsammans med Renata Voracova.

Rebecca Peterson och Tamara Zidansek vann sin första match i dubbeln och spelar mot Victoria Azarenka och Ashleigh Barty i andra omgången på lördagen.

Robert Lindstedt och Tim Puetz föll med minsta marginal i en tuff femsetare där man hade 2-0-ledning men föll med 6-4, 7-6, 6-7, 3-6, 4-6 mot Henrik Kontinen och John Peers.

Snart är det dags för dubble Wimbledonmästaren Stefan Olsson att göra entré i rullstolsklassen i Wimbledon.

När det kommer till Juniorturneringen går Kevin Chahoud in på lördagen där han ställs mot tuffaste motståndet – danske världstvåan och förstaseedade Holger Rune från Danmark.