Gruppspelet i Portugal är över för Sveriges damlandslag. Det blev en tredjeplats i gruppen, vilket innebär att Sverige får vänta cirka ett år till nästa gruppspel istället för Play Off som hägrade.
– Vi ville vara med och spela om topplaceringarna, så det känns som att tjejerna och alla runtomkring lämnar Portugal med en vilja av revansch. Nu får vi ladda om under ett år och komma starkare till nästa gruppspel, konstaterar kapten Johanna Larsson precis vid incheckningen till flyget hem på lördagen.

Nellie Taraba Wallberg och Lea Nilsson fick chansen att debutera i damlandslaget. Foto: @bruivo_photography / @fptenis

Under Billie Jean King Cup-veckan föll Sverige mot Grekland och Serbien medan det blev vinst mot Norge.
Veckan avslutades för Sveriges del med placeringsmatcher. Det slutade 1-2 mot Turkiet och 0-3 mot Ungern.
– Vi kan inte skylla bort något med små marginaler, för vi har inte fått ihop helheten. Vi har en vinst mot Norge, men vi når inte målsättningen som vi satt upp. Vi tar med oss en del fina individuella prestationer. Caijsa Hennemanns vinst mot Grekland som innebar 1-1 i den matchen som gjorde att det levde inför dubbeln. Jag tycker också att hon gjorde en bra match mot Norges Malene (Helgö) som hon vann. Och så tycker jag att Lea gör en fin prestation i sin singeldebut i de här sammanhangen. Att vinna en match mot en så rutinerad spelare är bra gjort, säger Johanna Larsson.