Gruppspelet i Europa Afrika zongrupp 1 i Billie Jean King Cup är lottat och Sverige hamnade i Grupp B med följande lag; Serbien, Kroatien, Bulgarien, Danmark och Norge.
Grupp A: Lettland, Ungern, Turkiet, Nederländerna och Egypten.

Sverige hamnade alltså i gruppen med sex lag vilket betyder fem matcher på fem dagar.
– Jag tycker att båda grupperna är tuffa och ganska jämna. Självklart hade jag hoppats på gruppen med fem lag just för att få en dag spelledigt. Nu kan vi inte ändra det så det är bara att ösa på efter förutsättningarna. Vi har haft positiva träningsdagar och vi tänker vara med och utmana om slutspelsplatserna, säger kapten Johanna Larsson.


Ettorna i grupperna är direkt vidare. Tvåorna möts om den tredje platsen. I gruppen ingår nordiska grannarna Danmark och Norge. Sverige möter just Norge i första matchen klockan 9 (svensk tid) på måndagen.
– Norge har två jämna spelare och ska man slå dem måste man spela bra. Men det är också tvärtom, ska de slå Sverige måste de spela ännu bättre. Vi ska ha respekt för dem, utan att vara rädda för dem. Jag tror att Norge kommer bli en jättebra utmaning att kicka igång tävlingen med. Vi måste vara redo direkt från första boll och med noll underskattning. 

Sverige har laddat hela helgen med många bra pass. Förutom Johanna Larsson finns Jonas Svensson och även Rebecca Petersons pappa och tränare Mart.
– Det känns riktigt bra att vi piffat till tränarduon med Mart som kommer med värdefulla tips. Han har sett många av spelarna hos motståndarna och jag tror vi kommer få många taktiska detaljer och tips från honom i veckan. Han är här för laget och inte bara Rebecca. Han vill verkligen hjälpa laget vidare och han är en härlig person att ha med i gruppen, säger Johanna Larsson.