En av Sveriges bästa tennisspelare – Jonathan Mridha – är gäst i Svenska Tennispodden där han ser tillbaka på Solna TK:s första SM-guld någonsin.
– Vi spelade mer som ett lag än för oss själva. Personligen ville jag betala tillbaka till P-O Lindquist efter allt han gjort för mig, säger Jonathan i avsnittet som ni ser i spelaren ovan. 

25-åringen spelade alla matcher för sitt Solna TK i elitserien med bäst matchfacit av alla spelare den här säsongen.
– Jag tycker ändå inte att jag har spelat på topp någongång, möjligen under finalmatchen. 

Jonathan Mridha under SM-finalen 2020. Foto: Emil Langvad / Bildbyrån

Det där citatet säger en hel del om Jonathan Mridha. Han har höga krav på sig själv. Rankingmässigt har han varit som bäst 508:a i världen och är för tillfället på plats 577 på ATP-rankingen. Just nu är han nummer fem bland svenska singelspelare efter Mikael Ymer (#94), Elias Ymer (#205), Christian Lindell (#320) och Markus Eriksson (#332).
– Jag har stora framtidstankar. Jag vill bli en stjärna i tennis, om jag lyckas återstår att se. Jag vet att jag kan spela tennis, sen ska jag bara få till det i tävling. 

En titt i backspegeln ser vi också glädjebilderna från dagen då Sverige slog Schweiz i Davis Cup 2018. Debutanten Jonathan Mridha iklädde sig där och då hjälterollen.
– Det var riktigt skoj! Det var första gången jag var med. Vi hade så kul hela den veckan. Det var mycket lärorikt att få träna med killarna hela veckan och spela matcherna på det. Jag hade hoppats att Roger Federer eller Stan Wawrinka på andra sidan nät. Kanske tur att de inte var med, man hade väl blivit ”starstruck” då. Att spela Davis Cup är det roligaste som finns.

I programmet delar Jonathan med sig av sin resa och vad som var viktigt för honom när han växte upp som lovande junior i Stockholm.
– Under mina år i SALK så byggde P-O Lindquist och de som var där en stark kultur. Det blev att vi hängde där alltid. Vi var där direkt efter skolan och kom hem vid 21-tiden på kvällen. Jag känner samma klubbkänsla i Solna TK nu och det är mycket hans, Kristoffer Lastras och hela organisationens förtjänst. Här finns många eldsjälar som brinner för tennisen. Det är inte bara ett elitserielag, utan alla umgås med alla och tränar tillsammans. 

Filip Prpic hjälper Jonathan Mridha även när det inte är elitseriespel. Foto: Emil Langvad / Bildbyrån

Jonathan har de senaste åren fått sin träning parallellt på Good to Great i Danderyd där han haft Magnus Norman till sin hjälp.
I Solna TK är det Filip Prpic som är tränaren framför allt på helgerna. 
– Idag spelar jag tennis eftersom jag tycker att det är så sjukt roligt. Jag bestämmer själv hur mycket jag  vill träna och det blir nästan varje dag. När jag tänker tillbaka på när jag var yngre så blev det för seriöst så tidigt. Jag ställde så höga krav på mig själv redan när jag var elva år. Jag tappade lite av glädjen emellanåt. Det blev en så stor grej att spela match och tennisen blev lite för viktig. Då tror jag att man inte får ut det man vill och man får mer ångest än vad det är kul att spela.

I slutet av poddavsnittet pratar vi om hur julen brukar se ut. Jo då, han brukar ta ett träningspass även på julafton.
– Då kan man äta lite extra på kvällen, säger Jonathan som håller upp sina två kaniner.

Se eller lyssna på avsnittet med Jonathan Mridha där han berättar mer: