Jonathan Mridha vann finalen i 15 000-dollarstävlingen i Plovdiv, Bulgarien. Det var Solna TK-spelarens första ITF-titel för året och den andra i karriären (den första var i Tjeckien 2017).

– Det var skönt att vinna en till titel och känna att man är på rätt väg, även om jag har en bit kvar tills jag är på min nivå igen.

I finalen vann Jonathan mot Bastian Malla, Chile med 6-3, 6-3.
– Finalen var taktiskt sett bra genomfört från min sida. Jag spelade lite snabbare och ryckte lite i spelet, vilket fungerade bra.

Jonathan Mridha, som tränar på Good to Great och som har varit med i Davis Cup-sammanhang vid ett par tillfällen, har varit skadeförföljd under lång tid och skyndar långsamt.

– Jag har haft väldigt mycket skador senaste åren, så det gäller fortsätta ha tålamod och ge mig själv bästa förutsättningarna att hålla mig skadefri. Just nu känns det bra, men har fortfarande rehab kvar och knäsenan är inte helt läkt sedan operationen. Det kommer nog ta en stund för knäet att läka helt, så det gäller att ha tålamod och inte gå på för hårt, säger 24-åringen.

Närmast väntar en 25 000-dollarstävling i Martos i Spanien.

– Sedan är tanken att spela två-tre tävlingar i Kina.