Nu är det klart vilka som får ta emot stipendierna av Stefan Edbergs stiftelse. Sista deltävlingen i Båstad kastade om i listorna.

Lisen Rinman, Smedslättens LTK, vann singeln i fickor 14 i Båstad och seglade också upp i topp på listan. Hon kan nu se fram emot att ta emot stipendiet ur Stefan Edbergs hand under Stockholm Open i oktober.

Där får hon sällskap av ytterligare tre spelare. Inför slutspelet låg Albert Saar, Lidingö TK tvåa på P14-listan, men tack vare silvret i Båstad är han plötsligt i topp och kan också se fram emot ett stipendium.

Det gäller även 16-åringarna Klara Milicevic, KLTK och Måns Dahlberg, Påvelunds TBK.
Klara tvingades ge upp i SM-finalen mot Julia Lövqvist, men silvret räckte med ganska bred marginal till totalsegern när det gäller stipendiet.
SM-segraren Måns Dahlberg seglade tack vare framgången upp i topp i pojkklassen och blir den fjärde och sista stipendiaten.

– Från Stiftelsens sida är vi mycket nöjda med att kunna bidra till vinnarnas fortsatta utveckling. Stipendiet har stor betydelse ekonomiskt för många familjer då vi alla vet vad det kostar under ett år, säger Stefan Edberg till tennis.se efter sista deltävlingen.

När Robin Söderling och Sofia Arvidsson fick stipendiet 1998 så låg prissumman på 5 000 kronor för en spelare. Idag tilldelas vinnarna i F16 och P16 var sitt stipendie på 100 000 kr. De som vinner F14 och P14 får var sitt stipendie på 50 000 kr. Därutöver får respektive vinnares klubb 10 000 kr.
Stiftelsen har delat ut mer än 6,5 miljoner kronor sedan starten 1996.

– Jag känner en stolthet att genom stiftelsen kunna vara med och stötta svenska tennisungdomar, säger Stefan Edberg.

Se mer info om priset här

Så gick det i…

…flickor/pojkar 14 år

…flickor/pojkar 16 år

…flickor/pojkar 18 år