Tom Noltorp, Fair Play TK, Nellie Taraba Wallberg, Påvelunds TBK, William Rejchtman Vinciguerra, Fair Play TK och Knut Andersch, Vallda TK har alla det gemensamt att det blev dubbla guld i SM-slutspelet i Båstad.
Tävlingen har genomförts med utmanande väderförhållanden, men schemat höll hela vägen och på tisdagen genomfördes de sista matcherna som planerat.
Nellie Taraba Wallberg vann först singelfinalen mot Lea Nilsson mot Salk, innan det vankades dubbeltävling där det alltså också blev guld.
– Jag vann här när jag var 14 år, så det är jätteroligt att vinna igen. I finalen höll jag mig till planen och spelade mitt spel. Jag är jättenöjd, säger Nellie som slog både sina lagkompisar från EM i somras: Salk-arna Tiana Tian Deng (i semin) och Lea Nilsson (i finalen).
– Det var lite jobbigt att möta dem, för vi är bra vänner, men när det är match så är det bara vinna som gäller. Att vinna SM-guld betyder jättemycket, säger hon.

Edbergstipendiater utsedda

Med JSM färdigspelat är också 2023-års Stefan Edberg-stipendiater klara. Stipendierna baseras varje år på spelarnas resultat i de fyra tävlingarna Salk Open, Båstadtennis och junior-SM inne samt utomhus.

Bland 16-åringarna får Lea Nilsson, Salk (andra året i rad!) och William Rejchtman Vinciguerra, Fair Play TK ta emot stipendierna medan 14-årsstipendiaterna är Rebecca Malmström, KLTK och Knut Andersch, Vallda TK. Kvartetten kommer att hyllas på Stockholm Opens centrecourt den 20 oktober.

Vinnarna i klasserna flickor 16 och pojkar 16 tilldelas var sitt stipendium på 100 000 kronor. De som vinner klasserna flickor 14 och pojkar 14 tilldelas var sitt stipendium på 75 000 kronor. Dessutom får respektive vinnares klubb 10 000 kronor. Läs mer om stipendiet på stefanedbergsstiftelse.se.

Se svepet från finaldagen överst, på länken nedan finns intervjuer från JSM.