Jakten på en plats i JSM-slutspelet utomhus pågår för fullt. Åtta deltävlingar, från Piteå i norr och Ystad i söder, är färdigspelade i årets JSM Race.

I 18-, 16 respektive 14-årsklasserna toppas ställningen på pojksidan just nu på av Lukas Ramér Olofsson, Lidköpings TK, Max Dahlin, Ullevi TK samt Wille Sjödell, Jönköpings TK.

På flicksidan är raceledarna i respektive klass: Tilde Jagare, Fair Play TK, Emma Lindh, Skanör-Falsterbo TK samt Fredrika Runström, Fair Play TK.

Slutspelet går av stapeln i Båstad 27-31 augusti – en högklassig turnering som avgörs i gruppspel och slutspel. Dit kvalificerar sig samtliga segrare i deltävlingarna och därefter de spelare som samlat flest poäng. 32 spelare deltar i 14- och 16-årsklasserna medan 16 spelare deltar i 18-årsklassen. Dessa spelare är även kvalificerade för dubbelslutspelet.

Fotnot: Sommarens åttonde deltävling Jönköping Outdoor (J18) är färdigspelad men resultaten är ännu inte inräknade i ställningen. Just nu pågår deltävlingarna Strandbadsturneringen i Falkenberg och Kalmarspelen.