Individuella EM är över för de svenska juniorerna. 18-åringarna har spelat färdigt i Klosters, Schweiz där Sverige representerades av Sebastian Eriksson, KLTK och spanienboende Kevin Edengren, Älta TK på pojksidan och Tilde Strömqvist, Salk och June Björk, Trollbäckens TK på flicksidan.
– Såväl Sebastian som Kevin och June var ett år unga i klassen, säger Mats Willenhag som coachade tillsammans med Geert de Meyer.

Efter att tränat ett par dagar på den höga höjden var det dags för matchdag. June lottades mot en topp 100-spelare från Frankrike där hon fick förmånen att inleda hela turneringens första match på centercourten.
– June inledde med att vinna första set men sedan tog erfarenheten över och fransyskan vände på en svängig match. Tilde kom helt fel in i sin match och sa att hon kände sig väldigt nervös på centercourten mot en tidigare topp 40-spelare från värdnationen. Under andra set släppte nervositeten och hon var nära att hämta in underläget men fick se sig besegrad med 1-6,4-6. 

I dubbeln var tjejerna nära att besegra det israeliska paret, men föll med 7-10 i avgörande set.
– Sebastian spelade otroligt bra och besegrade en kroat som ligger ungefär som honom (runt 70 i världen) relativt enkelt i två raka set. Därefter inledde han minst lika bra i sin nästa match mot den andraseedade Feldbausch och tog ledningen med 4-2, men gjorde några enkla misstag i det läget och föll sedan ihop som ett korthus. Sebastian visade dock att han kan hota de absolut bästa i perioder när han spelar på topp, säger Willenhag och fortsätter:
– Kevin vann sin första match mot en irländare efter att bara tappat två game för att möta Prizmic, Kroatien, som är en av världens bästa juniorer just nu. Kevin hängde stundtals med bra i spelet, men föll tillslut med 2-6,3-6. Rent generellt upplevdes resan som väldigt positiv och jag tror att de svenska spelarna hade en rolig vecka och fick med sig en hel del lärdomar, avslutar Mats Willenhag.

U16 spelade i Prerov, Tjeckien där Sverige representerades av Isabella Svahn, KLTK, Nellie Taraba Wallberg, GLTK, Ludvig Hede, Särö LTK och William Rejchtman Vinciguerra, Fair Play TK. Coacher: Johan Hedsberg och Joel Helmersson. Med hjälp av Joels tillbakablick kan vi konstatera att på tjejsidan vann Nellie (bilden ovan) två matcher och tog sig till åttondelsfinal, ett år ung i klassen. Vinsten i andra matchen var en riktigt bra prestation där Nellie efter att bara ha varit bollar från vinst i andra set orkade ladda om och vinna matchen i det tredje. I åttondelen inledde Nellie bra med 6-2 i första set, men spanjorskan Soriano Santiago för stark och vände matchen.

Isabella Svahn kämpade bra i sin första match mot tävlingens andra spanjorska men fick ge sig i två raka set. I dubbeln vann tjejerna två matcher i avgörande matchtiebreak för att ta sig till kvartsfinal. Även där var det jämnt men denna gång förlust 7-10 i avgörande matchtiebreak mot det bulgariska dubbelparet.

Killarna hade det tuffare den här gången. Ludvig och William (båda ett år unga i klassen) fick tufft motstånd direkt i både singel och dubbel där det blev förluster mot bra motstånd. Båda kunde ta lite revansch i consolation-turneringen där det blev ett par vinster.
– Det är en ung trupp som lär sig mycket en sån här vecka. Värt att uppmärksamma att Nellie ett år ung gör det bra med två vinster och pressar en väldigt bra spelare. Och tjejerna är bara några bollar ifrån en semifinal i dubbel, säger coach Johan Hedsberg.

U14-gänget spelade i Most i Tjeckien. I det svenska laget spelade Tiana Tian Deng, Salk, Lea Nilsson, Salk, Victor Rydén, Södertälje PTK och Linus Andersson, Helsingborgs TK.
Kapten Christian Samuelsson summerar:
– Allt som allt blev det en bra vecka i Most. Vi började väldigt bra och avslutades snöpligt igår. Jag tycker att vi visar att vi kan stå upp mot de flesta på den här nivån. Det finns saker vi gjorde väldigt bra och saker vi kunde gjort bättre, säger Christian som tillsammans med Andre Rizzoli var med på resan för SvTF.
– Det är bara att jobba vidare för att fortsätta utvecklas och förhoppningsvis vara ännu närmare nästa gång. Tjejerna åker hem och killarna vidare till Tyskland för nästa tävling.