Det var upplagt för högintressanta finaler i YSB Sommartour på Midsommardagen. Tjejerna var först ut. Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK och Caijsa Hennemann, Ullevi TK fick båda kvala och har sedan gått obesegrade i fem raka matcher utan setförlust.
Kajsa Rinaldo Persson rivstartade matchen och vann första set med 6-1.
– Inför den här turneringen kände jag att jag inte kunde förvänta mig för mycket. Jag gick med tanken att spela enkelt och jobba mig in utifrån det. I finalen spelade jag helt okej i första set. Jag gick in för att börja lugnt och trappa upp det efterhand. Jag kände att jag fick styra så som jag ville och jag fick de flesta bollar exakt så som jag ville ha det. Jag har inte mycket att klaga på, säger Kajsa Rinaldo Persson efter matchen.

I andra knöt Caijsa Hennemann näven och gick fram till 3-1 och 4-2.
Fair Play-spelaren kom dock ikapp och hade 5-4 och 30-0 i Hennemanns serve. Caijsa höll dock serven till 5-5. Kajsa kunde därefter vinna två raka game och vann hela turneringen utan att tappa ett enda set.
– Caijsa började förstå hur jag ville spela och jag blev passivare. Plötsligt blev det en annan matchbild och hon kunde styra. Min enda tanke var att ta tillbaka matchen dit jag ville ha den. Även när det var matchboll kände jag att det fortfarande kunde vända, för alla mina matcher fram till finalen hade varit svängiga. Det är så lite som skiljer seger och förlust i de här matcherna.

Växjötjejen spelar sedan några år för malmöklubben Fair Play TK och var med oh tog hem SM-guldet i november. Nu har hon tränat under en lång period, dels i Malmö med mestadels Cornelia Lister, dels i Växjö. Cornelia Lister ja. Fair Play-spelaren vann matchen om tredje pris mot Jacqueline Cabaj Awad, Smedslättens LTK med 6-2, 4-6, 6-2.

Kajsa Rinaldo Persson med prischecken. Foto: Mattias Arvidsson

Närmast väntar Beddingespelen för Kajsa Rinaldo Persson. Kanske kommer ännu en sommartourtitel då. Hon vann fyra stycken förra året innan hon opererades i augusti.
Den extra prispotten i tävlingarna i Ystad, Falkenberg och Näsbyparks är ett välkommet tillskott för spelarna.
Kajsa fick 32 000 kronor för segern i YSB Sommartour.
– Det är inte många gånger man går plus, inte ens när man vinner. Det här är jättemycket pengar för mig. Det är jättebra av tennisförbundet att gå in och stötta oss med pengar och boende.

Resultat fredag 19 juni
Kajsa Rinaldo Persson–Mirjam Björklund 6–4, 6–3
Jacqueline Cabaj Awad–Lisa Zaar 6–2, 6–2
Cornelia Lister–Fanny Östlund 6–4, 6–4
Caijsa Hennemann–Marina Yudanov 6–1, 6–1
Marina Yudanov–Fanny Östlund 2–6, 6–3, 10–5
Caijsa Hennemann–Cornelia Lister 6–1, 7–6(4)
Jacqueline Cabaj Awad–Mirjam Björklund 6–1, 4–6, 10–7
Kajsa Rinaldo Persson–Lisa Zaar, 6–3, 6–4

Resultat lördag 20 juni
Match om 3:e pris: Cornelia Lister–Jacqueline Cabaj Awad 6-2, 4-6, 6-2
Final: Kajsa Rinaldo Persson–Caijsa Hennemann 6-1, 7-5

Till lottning och resultat