Det blir tyvärr ingen semifinal för det svenska P14-laget i världsfinalen i Tjeckien. Det blev en knapp förlust mot femteseedade Ryssland i dag.

Tennissverige har följt William Rejchtman Vinciguerra (Malmö TK), Ludvig Hede (Särö LTK) och Patrik Munkhammar (Nynäshamns TK) med stort intresse på tennis.se:s kanaler. Reaktionerna på sociala medier har varit många.
Efter succén i gruppspelet – med segrarna mot Colombia och Spanien – tog det i dag stopp mot femteseedade Ryssland.
Dagens kvartsfinal flyttades inomhus på grund av regn och där tredje set skulle komma att avgöras i matchtiebreak. Trots underdogs så tog Sverige ledningen med 1-0. Det var William Rejchtman Vinciguerra (Malmö TK) som gav Sverige ledningen efter vinsten med 4-6, 6-2, 10-8 och ett stort hopp tändes.
– Jag började inte riktigt starkt som i de andra matcherna. I andra set höjde jag min nivå rejält och spelade mig fram till ett avgörande supertiebreak som jag till slut vann med väldigt små marginaler, säger William.

Ludvig Hede (Särö LTK) hade dock en tuff dag mot sin motståndare och föll med 0-6, 3-6.
– Jag kom inte riktigt upp i nivå i dag, men vi kunde vi ladda om för dubbeln där det blev små marginaler och många no ads. Det var en tråkig förlust, säger Ludvig.

I dubbeln var det nära att gå vägen. Ludvig och William förlorade till slut med 5-7, 4-6.
På fredagen väntar placeringsmatch (5-8) mot Finland.
– Förhoppningsvis blir det spel på grus. Jag tycker att vi ska spela som vi gjort tidigare i tävlingen, för då har vi stora chanser att vinna, säger Patrik Munkhammar.