I det tolfte avsnittet av Svenska Tennispodden dyker tv-profilen Karin Frick upp. Hon började spela tennis tidigt i Tabergsdalens TK innan det blev Jönköpings TK och Huskvarna Jönköpings Tennisklubb. När hon kom hem från collegespel i Miami blev det spel i KLTK innan karriären tog slut på grund av skada.
Tennisen har delvis banat väg i det fortsatta livet där hon valde journalistyrket. 

Många kvinnor har brutit mark i en mansdominerad värld som sportjournalistiken och Karin märker inte av någon machokultur idag.
– Det finns otaliga historier om hur tufft det kan vara. Jag kom från en idrottsbakgrund och jag är van vid att hänga med killar sedan jag var ung. Jag har alltid tränat tennis med killar och har tyckt att det varit en rolig jargong. Jag har nog aldrig upplevt att något har trampat mig på tårna och har det hänt så har jag markerat direkt.


Klicka på spelaren för att se programmet

I podden med Torbjörn Dencker och återkommande gästen Maria Strandlund Tomsvik pratas det en del om könsrollerna.
– Jag har också varit i miljöer som varit otroligt mansdominderande, men jag har i mitt yrke inte alls upplevt några problem, tvärtom trivs jag i den miljön, säger Maria som är kollega med Karin på Eurosport som ägs av Discovery Networks Sweden.
– Men man ska vara tydlig och veta var gränserna går. Med åldern blir man mindre och mindre rädd för att säga ifrån. Det har skett stora förändringar, men jag kan fortfarande uppleva miljöer där vi sitter uppåt 20 tennisrepresentanter och där jag är enda kvinna. När damtennis kommer upp så vänds frågan till mig. Jag blir lite trött på att det beteendet fortfarande finns kvar. Jag var med på den tiden är damtennis var med på övriga punkter…., säger Maria Strandlund Tomsvik.

När podden spelas in är Karin Frick konferencier under Stockholm Open och hon har just börjat få tillbaka rösten, hennes viktigaste redskap.
– Jag ska hålla i en grej med Stefan Edberg snart. Han ringde häromdagen men hade tappat rösten så jag fick messa honom att jag fick återkomma. Här ringer alltså Stefan Edberg (barndomsidol) för första gången i mitt liv och så har jag ingen röst.

I podden pratar vi också om livet i samhället Trosa där hon bor, om förebilder inom kommentatorsyrket, om sociala mediers betydelse och så får Karin svara på snabbfrågor som roligaste intervjun och vem som har varit svårast att intervjua. 

Du kan välja om du vill titta eller bara lyssna på avsnittet – se här!