Catella Open i Danderyd är över och vi säger stort grattis till Karl Friberg, Solna TK som vann söndagens final mot Vito Tonejc, Kroatien och därmed tog andra titeln på två dagar i $15 000-tävlingen på Good to Great.
– Väldigt kul att vinna på hemmaplan och extra speciellt när man har massa kompisar och familj som kommer och kollar, säger Karl Friberg.

Det här var 23-åringens fjärde ITF-titel.
– Tre av dem har jag tagit nu i sommar. Spelet känns väldigt bra just nu. Jag känner att självförtroendet är betydligt bättre och jag tror på mitt spel betydligt mer.

Foto: Good to Great

Karl Friberg var uttagen i Davis Cup-laget, men föll ifrån i laguppställningen till förmån för Dragos Madaras när det väl var dags.
– Det var så klart tungt när jag fick beskedet, men jag försöker fortsätta spela bra och förhoppningsvis blir man uttagen nästa gång.

Vad händer närmast?
– Nu ska jag till Falun och lira, sedan blir det än 25k-tävling i England. Därefter är det förkval till Stockholm Open som jag också tänkte spela.

Fakta Catella Open

Semifinaler: 
Simon Freund (Lidingö TK) – Vito Tonejc 6-7(6), 6-1, 5-7
Karl Friberg – Johannus Monday 6-4, 6-2

Final:
Karl Friberg – Vito Tonejc 6-4, 7-6(8)

Nu är det dags för två nya svenska ITF-tävlingar, $25 000 för herrar i Falun där kvalet pågår och ITF 18 år (Grade 4) i Salk-hallen. Matcherna i Falun sänds på tennis.se/play