Efter segern mot Luxemburg i onsdags är det uppåt i den svenska truppen. I dag klockan 14 väntar Serbien, ett på pappret tuffare motstånd. Hur Sverige ställer upp offentliggörs här efter klockan 13.
– Vi vet att det är två tuffa matcher som väntar. Efter segern i onsdags har vi klarat första hindret som betyder att vi är kvar i den här gruppen oavsett resultat. Men vi är inte nöjda utan hoppas på en trevlig avslutning här nere, säger Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson tidigt på fredagen.

Så här spelas matcherna med start klockan 14:

Aleksandra Krunic – Mirjam Björklund
Nina Stojanovic – Johanna Larsson
Nina Stojanovic/Aleksandra Krunic – Johanna Larsson/Cornelia Lister

Sverige slog Luxemburg med 2-1 i onsdags. Mirjam Björklund gav Sverige ledningen efter segern i första matchen med 6-1, 6-3. Johanna Larsson föll i sin singelmatch men fick revansch tillsammans med Cornelia Lister i dubbeln.

Mötet mellan Serbien och Luxemburg på torsdagen slutade med serbisk seger med 2-1.  174:a rankade Olga Danilovic vann första matchen, medan Serbiens etta Nina Stojanovic, rankad 82:a, föll i sin singelmatch. Även den här matchen förlorade Luxemburg alltså i den avgörande dubbelmatchen.

Även den andra gruppen får sitt avgörande i dag. Slovenien leder efter en seger och en förlust, men Polen är favoriter mot Turkiet och vinner gruppen vid seger i dag.

Följ matchen här!