I samband med Davis Cup-matchen mellan Sverige och Japan i Helsingborg anordnar Svenska Tennisförbundet Syd en konferens för tränare och klubbanställda fredagen den 4 mars.
En rad olika föreläsare och inspiratörer kommer inte enbart hålla renodlade föredrag, utan bjuda in deltagarna i diskussioner för ett mer aktivt deltagande, berättar initiativtagare Magnus Hansson.
– Tränarna och medlemmarna ute i klubbarna har jobbat i motvind en lång tid nu sett till pandemin som drabbat oss. De har fått ställa in och ställa om. Konferensen vi bjudit in till ska inspirera och ge framtidstro till de som slitit hårt den här perioden, säger Magnus Hansson i SvTF Syd.

Bland de som kommer höras under konferensen finns Kristina Landgren Carestam som pratar om hennes resa som kvinnlig tränare från klubbtränare till landslagstränare i herrlandslaget i innebandy. Här finns tennisprofilen Carl Axel Hageskog som kommer prata om ”Ledarskapets betydelse för utveckling” och Mikaela Lecomte Seger från Sisu Stockholm om Trygg Tennis.
– Vi skulle haft med ansvariga i Rögle BK också om den resa de gjort inom ishockeyn, men vi fick inte ihop schemat med dem. Jag tror att det kommer bli många aha-upplevelser under dagen som vi naturligtvis avslutar med att se singelmatcherna tillsammans på kvällen.

120 deltagare har anmält sig och även om anmälningstiden gått ut finns det enstaka platser kvar. Kontakt: magnus@tennissyd.se

Parallellt med konferensen – under eftermiddagen – arrangerar förbundet och Syd en ordförandekonferens för klubbordföranden i regionen.