Kvarterstennis-gänget är framme vid sista stoppet – nästa vecka är det Gävle som väntar. 

Det är andra året som Kvarterstennis-bussen rullar runt i Sverige. Den här sommaren är det orter i Svenska Tennisförbundet Mitt som gäller.
– Vi har svettats lite mer den här gången. Det beror mest på solen för vi har haft ungefär lika stor uppslutning som förra sommaren, säger Dino Ilecic som tillsammans med Jennifer Jussi och Emma Ernlund håller i årets turné.
– Allt har fungerat bra så här långt och deltagarantalet har varit jättebra. Skillnaden från förra året är att vi haft beläggning från morgon till kväll, då var det lite dötid här och där.

Allra flest testade tennis i Borlänge. Under veckan blev det 237 unika besök medan 160 kom tillbaka mer än en gång under veckan.
– I Borlänge rustade vi upp en gammal asfaltsbana som låg vid ett stort fält stort som tre fullstora fotbollsplaner. Vi hade sex minitennisnät uppe där. Det var bara att mata ut allt vi hade med leksaker, minitennisnät och annat. Min känsla är att många av de som besökte oss testade sporten för första gången.

I Norrtälje och Köping delades racketar ut till de unga som återkom under veckan. I Borlänge använde de Torsång IF multiarena där föreningen fick en massa racketar att låna ut framöver. 

Den här veckan är Dino och gänget hemma och laddar om för Gävle nästa vecka. Det blir sista stoppet på turnén.
– Platsen vi ska vara på ligger intill en skola vilket är trevligt, för då vet man att det finns mycket barn i området.

Kvarterstennis möjliggörs genom medel från Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Rörelsefond.

Tennisbanan i Gävle ligger cirka 100 meter längs ­cykelbanan väster om Pingeltorpsvägen 22. 

Läs också: Årets kvarterstennis är igång