I helgen arrangerar SvTF Syd sin första tränarträff för kvinnliga ledare. ”Det är 36 anmälda från hela regionen, jag är jättetaggad”, säger Veronica Vidarsson i Karlskrona TK.

Det är första gången SvTF Syd kallar in till en träff för bara kvinnliga tennisledare. Det är regionens styrelseledamöter Malin Allgurin (Tabergsdalens TK) och Veronica Vidarsson (Karlskrona TK) som är ansvariga för helgens begivenhet i Karlskrona. De båda är kompisar sedan länge och som jämnåriga spelat tennis med och mot varandra i de yngre åren.
– Det känns jättekul! Vi är taggade och förväntansfulla, med tanke på att det kommer så många fler än vi hade räknat med. Vi tänkte att det måste i alla fall komma tio stycken för att det skulle bli av. Kunde vi bli 15-20 skulle det vara toppen. Nu är deltagarantalet uppe i 36, konstaterar Veronica Vidarsson och tillägger:
– Det här ska inte vara en engångsgrej, utan något som är återkommande.

Karin Torneklint och Maria Strandlund Tomsvik är inbjudna föreläsare. Foto: Bildbyrån

Deltagarna kommer från Kungsbacka, Oskarshamn, Malmö, Växjö – ja, från hela Syd-området.
Två föreläsare är inbokade på träffen i Karlskrona; Maria Strandlund Tomsvik (expertkommentator på Eurosport och tidigare tennisproffs och förbundskapten) och Karin Torneklint (tidigare förbundskapten för Svensk Friidrott).
– Det känns så bra att ha med de två. Maria kommer bland annat att prata om hennes tennisresa och hur det är att jobba som kvinna inom tennisen. Karin kommer från ett annat perspektiv och har bland annat jobbat med tränarna inför OS. Deltagarna kommer inte bara lyssna, utan vara delaktiga i diskussioner och på söndagen avslutar vi med en workshop och lunch, säger Veronica Vidarsson.