I samband med Davis Cup-matchen i Kungl. Tennishallen i Stockholm arrangerar Svenska Tennisförbundet 40 lika nätverk som riktar sig till alla kvinnliga tränare inom svensk tennis. Premiären för nätverksträffarna sker på lördagen den 4 februari.
– Det här blir första träffen för nätverket, en fartfylld dag där fokus ligger på att lära känna varandra. Det blir allt ifrån Teambuilding till korta föredrag och självklart passar vi på att se bra tennis. För den som missar just den här träffen, håll till godo. Det kommer fler chanser under året, säger Mikaela Lecomte Seger.

Nätverket är en del av satsningen 40 lika och ska vara en långsiktig mötesplats som erbjuder både digitala och fysiska träffar med start 2023. Nätverket har fått positiv respons och förhoppningen är att satsningen bidrar till att stärka och behålla fler kvinnliga tränare.
– Det  långsiktiga målet med 40 lika är en jämställd tennis. För att ta oss dit behöver vi i dagsläget fler kvinnor. Den här satsningen börjar i andra änden och fokuserar på att skapa bra förutsättningar och ett klimat så att fler väljer att stanna kvar. Den positiva responsen vittnar om att det finns ett intresse och vi ser framemot att skapa en givande mötesplats tillsammans med alla tränare, säger Emma Ernlund på Svenska Tennisförbundet.