Johanna Larsson går från klarhet till klarhet och har tappat endast sju game på sina två första matcher.

På onsdagen blev det seger med 6-1, 6-0 mot Arantxa Rus från Nederländerna.

– Jag har fått två bra matcher. Bollträffen är bra, jag går mycket på känsla och jag har servat skapligt. Jag försöker bara njuta. Jag har många gånger känt press när jag spelat i Båstad. Nu har jag inget att bevisa längre, utan kan fokusera på att spela bra tennis och göra det till en fest.

På presskonferensen kom Johanna in på förre tränaren som försökte ändra på spelet. Nu börjar Johanna hitta tillbaka till sitt ursprung på banan.

– Han tyckte jag skulle vara ännu mer aggressiv och söka mig till nät snabbare. Jag tappade självförtroende där lite, men nu börjar jag hitta tillbaka till min stil och identitet.

I kvartsfinalen på torsdagen väntar Aleksandra Krunic från Serbien som är seedad åtta i Swedish Open.

– Det är en riktigt tuff motståndare som spelar poängsnålt och rör sig bra på banan, så det blir en fajt där ute i morgon.

Mirjam Björklund lyckades inte mobilisera kraft efter gårdagens långkörare på centercourten då hon vann efter tre tiebreak. Hon lyckades dock ta matchen mot femteseedade Fiona Ferro från Frankrike till tre set; 2-6, 7-5, 3-6.

– Det svider, men hon är duktig och jag gjorde allt jag kunde. Jag hade inte så mycket att komma med. Det var mer en kamp mot mig själv än mot henne. Hon (Fiona) är svår att komma åt och hon ligger topp 100 av en anledning, säger Mirjam som nu får vila efter mycket matchande.

– Kroppen mår inte så bra i dag, det är träningsvärk och jag var mindre explosiv i dag vilket är något som är viktigt i mitt spel annars, säger Mirjam.

Stödet på centercourten var stort och Mirjam återkommer till det.

– Det är helt underbart att spela inför en publik som är så här taggad och som inte ger upp. De klappade igång mig hela tiden och det uppskattar jag, säger Mirjam som klättrar cirka 20 placeringar på WTA-rankingen.

– Jag sa när jag var 12 år, att jag vill vara som bäst när jag är 20-25 år. Jag har lagt upp en långsiktig plan och jag har uppnått de flesta delmålen. Jag är på väg och mitt spel börjar falla på plats. När jag väl kommer dit tror jag inte det finns något som kan stoppa mig, sa hon på presskonferensen efter matchen.

Cornelia Lister och Renata Voracova är klara för semifinal i Swedish Open efter seger med 4-6, 6-3, 11-9.

– Vi fick en usel start med två no ad-game direkt och det var två game vi skulle tagit, därefter rullade det bara iväg i första set, säger Cornelia och fortsätter:

– I andra set låg vi under med 1-3 och 0-40 i min sever, sen minns jag faktiskt inte men Renata säger att jag slog fyra serveess, säger Cornelia med ett skratt.

I matchtiebreak stod det och vägde, men till slut säkrades semifinalbiljetten.

– Vi går absolut för att vinna tävlingen, i morgon ska vi slipa på grejorna.

På läktaren satt dubbellegendaren Anders Järryd.

– Han supportar mig, han var med på tennisgymnasiet i Båstad när jag var där och han har också varit med på någon tävling med förbundet när vi var i Sydafrika. Det var skönt att han var där och kan ge oss tips efter matchen, för i morgon har vi träningsdag, säger Cornelia Lister.

 

 

Svenska resultat onsdag

Johanna Larsson – Arantxa Rus 6-1 6-0

Cornelia Lister/Renata Voracova – Beatrice Gumulya/Jessy Rompies 4-6 6-3 11-9

Fiona Ferro – Mirjam Bjorklund 6-2 5-7 6-3

Se spelschema torsdag