Både Lea Nilsson (SALK) och William Rejchtman Vinciguerra (Fair Play TK) kvalade sig som bekant in i Australian Opens juniortävling. Väl där tog sig William sig till andra omgången. För Leas del bar det till tredje omgången där hon höll på att ställa till med något riktigt stort. Hon hade matchboll – men föll tyvärr mot 15-rankade brittiskan Minne Xu med 6-3, 4-6, 6-7(4).
– Jag tycker att det var en bra match. Det var jobbigt att jag inte gick hela vägen. Jag hamnade i underläge med 0-3 och lyckades vända det, så det är jag nöjd med, men jag tycker att jag skulle kunnat ha servat lite bättre.

Med sig på resan hade hon SALK-tränaren Milos Sekulic.

Något utöver tennisen hanns inte med.
– Vädret var upp och ner, men som helhet var det en fantastisk upplevelse med bra erfarenheter. Det var en stor anläggning, lite som på ett tivoli med olika aktiviteter här och var och matplatser.

Milos Sekulic säger så här när han summerar insatserna:
– Jag tyckte hon gjorde bra ifrån sig, Även om det var en centimeter från kvartsfinal så får man se resan som en framgång.

Vad betyder det för dig som tränare att göra en sådan här resa?
– Det betyder så klart mycket. Det gör mycket för en spelare att ha med sig sin tränare. För mig var det väldigt kul och inspirerande också.

Mer positivt på juniorfronten: Grace Bernstein (KLTK) tog sig till kvartsfinal i klassiska stortävlingen Les Petits As i Frankrike. Där mötte hon Kseniia Ruchkina som vann 6-3, 6-1.

För Victoria Lacki (Helsingborgs TK) blev det vinst i den första matchen mot en fransyska innan det tog stopp i andrarundan mot en duktig ryska. William Repakis (Upsala TK) kvalade in och vann två omgångar.
– Svenskarna gjorde det bra i Tarbes! På det stora hela så visar vi att de svenska juniorerna är med och slåss med de bästa 14-åringarna i världen. Många bra erfarenheter för spelarna och för mig som tränare när man är på en så pass stor tävling som Les petits as är, kommenterar Carl Ackered, landslagstränare på juniorsidan, som var på plats i Frankrike. 

I J200-tävlingen i Hammamet i Tunisien föll Ludvig Hede (Särö LTK) i semifinalen i dubbel 6-7, 7-6, 7-10. Nellie Taraba Wallberg (Påvelunds TBK) spelar semifinal i dubbel  med en egyptiska på lördagen. I kvartsfinalen mötte hon för övrigt Isabella Svahn (Djursholms TK) och en spelare från Zimbabwe och vann med 13-11 i matchtiebreak.

På seniorsidan spelar Karl Friberg (Solna TK) semifinal i singel i $15 000 i Spanien på lördagen. Fanny Östlund (USIF) kom till semifinal i dubbel i en 25:a i Frankrike och Simon Freund (Lidingö TK) spelar final med Johannes Ingildsen i en 25:a i Florida i USA.