Lea Nilsson (Salk) har tagit sig ända till semifinal i singel i pågående Europaungdoms-OS i Slovenska Maribor.
– Lea har växt för varje match och gjorde sin spelmässigt bästa match i dag när hon vann övertygande mot danskan. I morgon möter hon en bra tjeckiska. Jonas (Svensson) såg henne när hon mötte Nellie Taraba Wallberg i Winter Cups i en tresetare. Motståndaren får stå som favorit rankingmässigt men som Lea spelat hittills har hon absolut en chans, säger coach Peter Johnson.

Tiana Tian Deng (Salk) har spelat färdigt efter en bra genomförd tävling.
– Tiana har gjort det bra och vunnit sina första matcher. Hon fick en tuff lottning och gick mot föstaseedade spanjorskan på ITF:en som är en lurig spelare med ett bra defensivt spel. Tiana gjorde ett jättebra andra set och hade 5-5 men förlorade 5-7 i andra set.

I dubbeln – kvartsfinalen mot Rumänien – var Lea Nilsson och Tiana Tian Deng nära att gå vidare men föll i de viktiga lägena.
– I första set hade de 5-5 men föll med 5-7 och har sedan setbollar men föll i andra 6-7. Det var en tuff förlust.


Linus Andersson (Helsingborgs TK) och Victor Rydén (MIK Tennis) fick en tuff lottning.
– Linus mötte en bra rumän som sedan gick till kvarten. Även Victor mötte en bra fransman. Det är fullgoda insatser men de möter bättre motstånd i sina matcher.

I dubbeln föll de i avgörande matchtiebreak mot Luxemburg med 4-10.
– De bör vinna den matchen. De vann första set (6-2) men det smyger kanske sig in en falsk trygghet efter ett bra första set. Luxemburgarna slår på allt. När de blev utslagna har de tränat på bra och kört fys och peppar de andra.

Lea Nilsson spelar semifinal på bana 6 på fredagen och streamas på tävlingens hemsida.