Leo Borg vann i helgen juniortävlingen Pura Vida Cup i Costa Rica. GLTK-spelaren, som är rankad 57:a på juniorvärldsrankingen, var förstaseedad i det starka startfältet i Costa Rica. De två inledande matcherna gick till tre set och från kvartsfinalen och fram till finalen mötte han idel amerikanskt motstånd. I semifinalen väntade tredjeseedade Timothy Phung där Leo vann 6-2, 6-4.
Finalen mot Jonah Braswell skulle bli desto mer dramatisk. Leo vann första set med 6-4.
– Matchen började stadigt då jag bröt hans serve direkt så jag fick övertaget och kunde spela lite mer avslappnat. Jag servade väldigt bra hela första set och kunde hålla alla mina serve game och det slutade med att jag tog första set 6-4, säger Leo via Dave Bandelin som just nu reser med Leo på tävlingarna.

Omvända siffror i andra set där amerikanen vann med 6-4.
– Han servade bättre och jag blev lite passiv vid olika tillfällen och missade helt enkelt fel bollar och han fick mer självförtroende. Det var ett tufft andra set då vi breakade varandras servar några gånger.

1-1 i set och ett avgörande väntade först i tiebreak.
– Tredje set började med långa game med många chanser att breaka för båda. Jag fick med mig ett break vid 4-4 och när jag skulle serva för matchen var det självklart lite nerver och jag missade lite för många bollar. Han breakade tillbaka och sedan höll han serven till 6-5. Jag var fortfarande lite nervös och missade några bollar så det slutade med att han hade två matchbollar vid 15-40. Jag räddade båda genom två bra servar fram till 6-6. Det var många tuffa bollar, men jag krigade så mycket jag kunde och fick med mig de viktigaste bollarna med den rätta spelstilen som jag skulle spela mot denna kille. Jag fick till en bra serve på matchbollen fram till 7-4. Det är så kul att åka hem med en titel, säger Leo.

Timothy Carlsson Seger, KLTK, var sjätteseedad och nådde kvartsfinal i samma tävling. Även Alexander Watanabe Eriksson, KLTK och Michael Minasyan, Danderyds TK, var med men åkte ut tidigare i turneringen. 

Det var förresten nära att det skulle bli dubbla finaler för Leo Borg. I dubbelturneringen spelade han tillsammans med Alexander Watanabe Eriksson där det blev förlust med 8-10 i avgörande matchtiebreak i semifinalen. 

Närmast väntar tävlingar i Ecuador och Paraguay.