Ludvig Hede, Särö LTK, har nått ännu ett delmål i den unga karriären. I helgen vann han singeltiteln i J200-tävlingen i Benicarlo i Spanien.
– Jag skulle säga att det är min bästa titel hittills, säger Ludvig på plats i Spanien.

Finalen mot schweizaren Thomas Flynn slutade med vinst 6-4, 6-3.
– Det var riktigt bra spel i finalen. Båda spelade bra och det var riktigt små marginaler. Jag är riktigt nöjd med att jag lyckades få med mig första set efter att jag låg under med 2-4.

Ludvig med coachen GTG-coachen Martin Öhman. Foto: Privat

17-årige Hede har skördat många framgångar som junior och vann till exempel J60 i Oslo och J100-tävlingen i Värnamo förra året. Så sent som förra veckan blev det en dubbeltitel i J200-tävlingen i Valencia tillsammans med kompisen på Good to Great, Andreas Timini.
Under veckorna i Spanien har Ludvig och Nellie Taraba Wallberg med sig coachen Martin Öhman från Good to Great.
Nu väntar en tävling ytterligare en nivå upp på ITF juniortouren.
– Vi har haft bra veckor i Spanien, ätit mycket god mat och vi har haft ganska bra väder. Nu ska jag vila lite innan jag förbereder mig inför J300 Villena.

I Benicarlo tävlade även Nellie Taraba Wallberg, Påvelunds TBK / GTG och Helsingborgs TK-spelarna Bella Bergkvist Larsson och Linea Bajraliu som hade RIG Båstad-tränaren Johanna Larsson på plats.
Det blev semifinal i såväl singel som dubbel i J200-tävlingen för Bella (dubbeln med Nellie), en semifinal i dubbel för Linea tillsammans med en polsk spelare och kvartsfinal i singel för Nellie.
Hela gänget åker nu vidare till J300-tävlingen i Villena.

Vi noterar också att Isabella Svahn, Djursholms TK och Tilda Larsson, Fair Play TK, gick till semifinal i dubbel i J100 på Cypern.

Bland de svenska proffsspelarna noterar vi att André Göransson, Höllvikens TK, var i Challengerfinal tillsammans med ukrainaren Denys Molchanov i Ungern där de föll med 8-10 i matchtiebreak. I Indien nådde Jacqueline Cabaj Awad, Helsingborgs TK, semifinal i dubbel i $25 000.

Bilderna är hämtade från Instagram.