Det är mungiporna uppåt på både spelare och ledare i svensklägren i Tjeckien och Schweiz. Inte konstigt då tre av fyra spelare är framme i kvartsfinaler i singel. 

I Klosters i Schweiz – där individuella EM för 18-åringar spelas blev det en succéartad torsdag. 
– Det blev fem vinster på fem matcher. Kevin (Edengren) och Sebastian (Eriksson) vann två otroligt jämna matcher, kul att de kunde knyta ihop vinsterna, säger Jonas Svensson, förbundskapten Junior. 

Killarna spelar kvartsfinal i både singel och dubbel på fredagen.
– Killarna vann komfortabelt i dubbeln. Tjejerna spelade sin första match i dubbeltävlingen på torsdagen (på grund av regn tidigare) och vann först mot Ukraina och sen mot Bulgarien i två raka set på kvällen, i regn och i elljus. Både killarna och tjejerna (Bella Bergkvist Larsson och Tilda Hessleryd) spelar kvartsfinaler i dubbel på fredag, säger Jonas Svensson och fortsätter:
– Det blev en lång torsdag för spelare och tränare, men vi är nöjda fem av fem vinster och ser fram emot fredagen då vi ska göra vårt yttersta för att knipa semifinalplatser i singlar och dubblar. 

Även i Most i Tjeckien – där 14-åringarna Anabelle Teikari, Rebecca Malmström, Knut Andersch och William Kjellberg håller till – fortsätter svenskarna att leverera.
– William är klar för kvartsfinal efter en stabil vinst mot tävlingens fjärdeseedade spelare. Knut gjorde en bra match men fick se sig besegrad av finalisten i Wimbledons 14-årsklass i två tuffa set, säger juniorlandslagstränare Carl Ackered. 

William och Knut lyckades slå ut det andraseedade brittiska paret i två raka set och är därmed klara för kvartsfinal i dubbel.
– Rebecca Malmström trummar på i consolation och är även hon klar för kvartsfinal.

Jonas Svensson avslutar:
– Att ha tre av fyra kvar i kvartsfinal i singel i individuella EM är inte så dumt.