Med två Davis Cup-titlar i tennisbagaget tillhör man förstås svensk tennis stora spelare genom tiderna. I dag för 50 år sedan föddes Magnus Larsson i Olofström i Blekinge. Det är på sin plats med ett…

…Grattis!
– Stort tack. Jag sitter i bilen på väg till Kalmar. Det är träning i kväll.

Hur känns den här dagen?
– Inget speciellt egentligen, för jag har blivit påmind om 50-årsdagen så länge så det känns som jag redan fyllt. I dag har jag bara umgåtts med föräldrarna i Olofström. Vi satt tillsammans med min flickvän och svärföräldrar utomhus på behörigt avstånd och tjatade. Mina föräldrar har varit isolerade så det var trevligt att träffas och äta våfflor. I kväll blir det middag med flickvännen i Kalmar. 

Magnus Larsson jublar efter en match i Franska Öppna. Foto: Bildbyrån

Ditt stoltaste ögonblick som tennisspelare? 
– Davis Cup-vinsten i Moskva 1994. Det var en dröm jag haft ända sedan jag såg Sverige möta Tjeckoslovakien 1975. Segern då var en av anledningarna till att jag började spela och drömmen har alltid varit att själv få vinna Davis Cup en dag. Sen är det många delmål på vägen som jag är glad för. Varje seger i en turnering man vann som liten hemma i Blekinge var ett steg på vägen till det jag fick uppleva.

Vilken plats tar tennisen i ditt liv idag?
– Jag jobbar i Kalmar Tennisklubb. Jag tycker fortfarande att det är väldigt kul med tennis, min egen tennis är inte så bra längre men det är fortfarande kul att både spela och vara tränare. I Kalmar tränar jag alla från tio år och upp över min egen ålder. Jag började i höstas och kontraktet går ut siste maj. Sen får vi se vad som händer.

Om du fick önska vad som helst i 50-årspresent – vad blir det? 
– Det tråkiga svaret blir ju såsom världen ser ut idag, så jag hoppas att man hittar lösningen på viruset och att livet får återgå till vad livet var innan. Jag önskar att det går bra för alla som är sjuka eller är i riskzonen, att folk får återgå till sina arbeten. Det är svårt att säga något annat.

Fakta: Magnus Larsson
Född: 25 mars 1970 i Olofström
Meriter: Bl a 7 singel- och 6 dubbeltitlar (en i Båstad 2008) och ytterligare tio ATP-finaler. Världstia i singel och 26:a i dubbel 1995. Semifinal i Franska Öppna 1994, Titeln i Grand Slam Cup 1994 efter segrar mot Stefan Edberg, Andre Agassi, Todd Martin och världsettan Pete Sampras. Davis Cup-titlarna 1994 och 1997.
Slutade tävla 2003. Assisterande DC-kapten 2009-2010.