Glädjen gick inte att ta miste på hos Marina Yudanov, GLTK, efter finalsegern i $15 000 i Varberg. Det var samtidigt hennes andra ITF-titel i singel.

– Med tanke på att jag hittills under säsongen inte har levererat de resultat jag vill, så betyder det här enormt mycket. Jag kom in här som favorit även om jag inte är i form och hade en förkylning i kroppen. Läkaren på plats avrådde att spela dubbel så jag och Molly Helgesson (SALK) fick tyvärr lämna w o. I singeln kunde jag kriga på och visa att jag kan slå alla och visa vad som krävs. Det är ovärderligt helt enkelt, säger Marina Yudanov.

Foto: Bengt Helmersson

I finalen blev det 6-3, 7-5 mot ryska Ekaterina Makarova.

– Hon hade 5-3 och setboll i min serve, så det var nära att det gick till tre set. Jag försökte variera spelet, men hon svarade helt ok så det blev många bra bolldueller. Jag tror vi både tyckte det var en kul final. Jag utnyttjade hennes serve lite bättre och det gav mig övertag i några bollar där jag kunde pressa på, säger Marina Yudanov och tillägger:

– Det var också kul att det kom en hel del publik och hejade under finalen.

Nu väntar ett par ligamatcher i Tyskland och Danmark och kanske Holland. Hon erkänner att det är lite knepigt att planera rätt i tävlingskalendern.

– Jag har haft några vinster mot spelare som varit rankade runt 350-400 men det har och är svårt att planera rätt och spela i de tävlingar där man kommer in. Jag sköter planeringen rätt mycket på egen hand och när det kommer till resorna så försöker jag hitta någon att åka med som jag är trygg med och som har samma ambitioner. Men det är en konst att styra upp så att man ger sig själv rätt förutsättningar.

Andra 15K-titeln är hemma. Sedan tidigare har Marina Yudanov även två dubbeltitlar och en kvartsfinal i 25K.

I dubbelturneringen blev det seger för Caijsa Hennemann, Ullevi TK och Maria Petrovic, Farsta TK, som vann mot Ekaterina Makarova (Ryssland) och Sadafmoh Tolibova (Bulgarien) med 7-6(3), 6-3.

Mer info om tävlingen här!