Som vi berättade häromdagen vann Max Dahlin dubbeltiteln för juniorer i US Open. Kul för Max men också för svensk tennis.
Efter en lång resa och distans till finalen säger han:
– Finalen var jämn och tuff. Vi hade en sådär start i första set som gjorde att de fick med sig det. Vi fick ett break vid 3-2 i andra set som vände energin och vi satt i förarsätet. Vi hade två matchbollar emot oss vid 7-9 där vi gör två bra poäng och sedan vinner vi med 11-9.

Finalen på bana 13 slutade 3-6, 6-3 11-9 till det svenskestniska dubbelparet. Max spelade med Oliver Ojakaar – en spelare som svensken spelat med tidigare.
– Jag och Oliver har spelat två tävlingar innan där det gått rätt bra. Vi har väl båda känt att vi spelar bra tillsammans, så det bestämdes här inför USA också.

Max Dahlin spelade tidigare i Ullevi TK men bytte till Påvelunds TBK för två år sedan. Till vardags går han på Riksidrottsgymnasiet i Båstad. Han kan se tillbaka på ett bra år med bland annat final i ITF-tävlingen i Kalmar, kvartsfinal i Ystad och så triumfen i New York nu.
– Det känns så klart väldigt kul och särskilt med Oliver som är bra spelare på och utanför banan. Vi är även bra kompisar, så det är jättekul absolut. Det känns lite smått overkligt, säger Max som närmast spelar i ITF-tävlingen i Danderyd och därefter Falun Futures.


Titeln i US Open är den första svenska i en junior-grandslam sedan Daniel Berta vann Franska Öppna 2009. Sandra Roma vann dubbeln 2008. Mer kuriosa är att Roger Pettersson och Mårten Renström vann Australien Open 1990 och Thomas Enqvist och Magnus Martinelle Franska Öppna 1991.