Mirjam Björklund, som vann i kvalet, vann direkt i första omgången i huvudlottningen i Miami Open. Sverigetvåan på damsidan, som är rankad 149:a, vände och vann mot 71-rankade italienskan Jasmine Paolini med 4-6, 6-4, 6-4 på tisdagskvällen.
Mirjam var i underläge 1-3 i avgörande set, men kom tillbaka och kunde sedan serva hem hennes första vinst i en huvudlottning i en WTA1000-tävling.
– Det var en väldigt bra fight. Jag ville ge allt och det lönade sig idag. Kul att se att nivån finns och att jag känner att jag har ännu mer i mig att plocka fram, säger Mirjam till tennis.se.

I andra omgången väntar tufft motstånd i form av 22-rankade Jelena Ostapenko från Lettland på torsdagen.
– Jag är väldigt taggad, det kommer bli en helt ny upplevelse för mig och det är precis det jag behöver.

Ett dygn senare var det Mikael Ymers tur att göra entré i mastersturneringen. Sverigeettan är den här veckan rankad 53:a vilket är karriärshögsta.
Matchen mot Alexei Popyrin hade pågått i en timme och 46 minuter när Mikael tvingades ge upp på grund av skada.
Det var i ett skede där matchen stod och vägde. I första set höll spelarna sina servar fram till tiebreak. Där hade Mikael 4-1, men australiern vände och vann med 7-5.

Det var vid ställningen 2-2 i andra set som skadan var framme. Mikael Ymer trampade till synes snett och föll. Efter ett tolv minuter långt uppehåll med ”medical time out” var han på banan igen men hade uppenbara problem. Han hängde dock med till 4-4 innan han gav upp.
Synd med skadan, för det här var en match som Mikael Ymer hade alla chanser att vinna.