Mikael Ymer har nått en stor milstolpe i karriären när han nu tar sig in på Topp 100 på ATP-rankingen. Det är första gången en svensk herrspelare är topp 100 på singellistan sedan Robin Söderling 2012 och första gången en ny svensk spelare på herrsidan tar sig in på topp 100 sedan 2003 (Joachim “Pim-Pim” Johansson).
Uppdateringen av ATP-rankingen sker först på måndag, men redan nu står det klart att han tar klivet in på den eftertraktade listan. Anledningen är den pågående tävlingen i Frankrike där Mikael stormat fram till semifinal i Challengern.
Sent på fredagskvällen vann ”Micke” kvartsfinalen mot Aljaz Bedene, rankad 76:a i världen, med 7-6(2), 6-4 i Orleans. Bedene vann titeln i den franska turneringen i fjol.

I kväll ställs Mikael Ymer mot ännu tuffare motstånd – hemmaspelaren Jo-Wilfried Tsonga (#61). Det blir en repris av semifinalen senast Mikael var i Frankrike, då han stötte på Tsonga, även då i semifinal, i challengern i Cassis. Då vann fransmannen med 7-5, 7-6.

Mikael verkar trivas i Franrike. Redan i april var han i final i challengern i Bordeaux (föll mot 32-rankade Lucas Pouille). Han avancerade också från kvalet i Franska Öppna där han nådde andra omgången (föll mot Alexander Zverev). Året började med en titel i challengerturneringen i Noumea. Han var i final i Murcia Open i Spanien och vann titeln i Tammerfors sista veckan i juli.

Mikael Ymer är för tillfället 105:a i världen, en placering han nådde redan den 5 augusti och som då var karriärshögsta.