Mikael Ymer svarade för en riktigt bra insats på Rod Laver Arena – det hjälpte tyvärr inte mot världsfyran Stefanos Tsitsipas som vann 6-2, 6-4, 6-3.

Mikael Ymer och Stefanos Tsitsipas är jämnåriga och känner varandra väl. Genom åren har de spelat många gemensamma tävlingar och även tränat en del ihop. I interna möten på seniornivå står det efter tisdagens match 3-0 till Tsitsipas.
De båda bjöd på stundtals riktigt underhållande tennis inför kvällspubliken i Rod Laver Arena.
Tsitsipas kopplade ett tidigt grepp om första set genom breaket till 2-1 och kunde till slut vinna första set med 6-2.
– Min serve svek mig i första och andra set. I Adelaide servade jag fantastiskt. Det är annorlunda på en sådan här stor arena, rutan känns liten och det är svårt att få iväg den på samma sätt. Det hade kunnat se lite annorlunda ut om jag hade kunnat serva som jag gjorde i tredje set, säger Mikael Ymer.

Serven svek Mikael Ymer framför allt i andra set då han han chansen. Foto: Bildbyrån

Ymer startade även andra set starkt i egen serve där publiken bjöds på några riktigt underhållande dueller.
Efter 1-0 kom breaket till 2-0. Mikael hämtade sedan upp underläge 15-40 och var nära 3-0 men ett par enkla missar gav greken breaket.
0-2 blev till 3-2 till Tsitsipas men så kom Mikaels andra break i andra set till 3-3. Därefter höll spelarna varsitt blankt servegame. Tsitsipas bröt fram till 5-4 och kunde efter en hel del besvär ta andra set med 6-4.
– Det var lite surt. Vid 4–4 tror jag att jag missar sex förstaservar i gamet. Det är svårt mot så här bra spelare om man inte får lite gratis på serven. Det blir en väldigt jobbig uppförsbacke. Man såg det på min serveprocent, jag låg bara på 57 procent. Serven höjde sig i tredje, men jag blir ändå breakad två gånger.

Mikael Ymer tog ett blankt inledningsgame i tredje set. Tsitsipas höll serven och kunde bryta fram till 2-1. Mikael hade sedan fyra breakbollar i grekens serve utan att lyckas förvalta möjligheten.
Vid ställningen 3-2 till Tsitsipas hade Ymer 40-0 i grekens serve och sedan totalt fem breakbollar innan han förlorade gamet.
Se där, ännu en chans som gick om intet för Mikael Ymer som inte hade marginalerna och turen som krävs för att slå världsfyran. Skickligheten fanns där och Tsitsipas fick kämpa för segern.
– Jag spelade bra, men han var bättre än mig i dag. Jag kämpade bra och gjorde allt. Med tanke på var jag kommer ifrån är jag nöjd med min nivå. Jag tar det inte för givet, att få spela på en sådan här arena mot en av de bästa i världen. Det finns alltid mycket att lära, vi får se vilka svagheter jag kan jobba upp till nästa gång.

Mikael Ymer är nöjd med säsongsinledningen och kvartsfinalen i Adelaide, där han föll mot en annan grekisk spelare – slutsegraren Thanasi Kokkinakis.

Stefanos Tsitsipas vann även tredje mötet med Mikael Ymer. Foto: Bildbyrån

– Det är positivt! Det kunde varit värre och det kunde ha gått bättre, sådan är sporten. Jag får ta med det positiva. Jag kunde ha åkt hem med två förstaomgångar. Jag fick det jag fick och ser fram emot fortsättningen.

Vilka mål har du satt upp i år?
– Mitt mål är att ha kul där ute, må bra och göra det bästa av det jag kan den dagen. Det kommer att komma vissa dagar där jag inte har lust. Det är en elva månader lång säsong och jag räknar med att hjärnan några månader kommer att säga nej, säger Mikael Ymer.

Stefanos Tsitsipas vann även tredje mötet ”barndomsvännerna” emellan. Efter matchen sa han:
– Vissa dueller var väldigt långa, han gav mig ingen tid. Jag har spelat med honom (Mikael) de senaste 15 åren. Vi möttes redan vid åtta års ålder. Nu spelar vi på Rod Laver. Det är lite speciellt när vi möts.