Mikael Ymer svarade för en imponerande insats och var så nära att ta sig vidare i Australian Open. Matchen mot ryssen, 17-rankade Karen Khachanov, varade i 4 timmar och 34 minuter.
– Det gör ont, men jag vet att jag kommer kunna komma tillbaka från det här om några dygn och uppskatta att jag spelade bra tennis, säger Sverigeettan till Tennisportalen.

Matchen, som slutade 2–6, 6–2, 4–6, 6–3, 6–7, var som synes svängig och bjöd på riktigt underhållande spel. Mikael Ymer servade för matchen vid ställningen 6-5 i femte och avgörande set men Khachanov, som tränas av ”Fidde” Rosengren, bröt tillbaka till 6-6.
– Jag är nöjd med det mesta men det enda som grämer mig i efterhand är gamet från 6–5. Jag byggde upp det så bra vid 5–5 och lyckades vara på bollen och göra det jag ville göra, säger ”Micke”.

Karen Khachanov ledde med 6-5 i supertiebreaket, men Mikael Ymer vände och hade 8-6 och var alltså två bollar från avancemang.
Då vann den två meter långe ryssen fyra raka bollar och setet. Och matchen.
– Jag kanske blev lite passiv vid ledning 8–6 i supertiebreaket, jag hade kunnat ligga på lite mer i stället för att vänta på hans misstag. Jag vet inte om det var för att jag såg mållinjen eller för att jag blev trött. Min serve svek mig helt. Det gör ont och det kanske hade sett annorlunda ut om jag hade servat som jag gjort tidigare i tävlingen och åtminstone fått en gratispoäng per game, säger Mikael Ymer till Tennisportalen.

Tidigare under dagen åkte även Robert Lindstedt ut. Han spelade med fransmannen Jeremy Chardy och mötte Pablo Cuevas/Guido Pella som vann med 7-5, 5-7, 6-3.